Sabah

6222 Savcısı, Ali Koç’u izlemeye aldı mı?.

-

“Yeter artık!. Ben artık ‘Türk futbolunda barış olsun’ demiyorum. Geçti o gün ler. Siz o dilden anlamıyors­unuz!.” Bunları söyleyen kim, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç.. Ne zaman söylüyor? Türkiye Süper Ligi’nin başlamasın­a 1 hafta kala.. Ne zaman söylüyor.. “Cumhurbaşk­anlığı adına” konuşan Başkanlık İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “Sporda şid detsiz iletişim proje si” ve “Rakibine jest yap” kampanyası­nın gazetelerd­e açıklandığ­ı gün.

Altun’un “Spor rekabetten önce oyundur. Rekabet ortamında bile dostluk dışlana maz” dediği gün, Ali Koç, “Barış bitti” deyip, Federasyon’dan başlayarak tüm futbol kurumla rına ve tüm rakiplerin­e ayrı ayrı saydırıyor.

“Federasyon Fenerbahçe aleyhine çalışıyor” diyor. “Bu Federasyon’da Fenerbahçe aleyhine haber sızdıranla­r var.”

O gizli kapaklı, o dün yadan saklanan Zorlu Toplantısı’ndan “Ali Koç’u ikna ettim” diye gururla (!) söz eden Merkez Hakem Komitesi Başkanı Zekeriya

Alp’i aşağılıyor ve yalanlıyor.

“O toplantıda Zekeriya Alp madde madde sorduğum her şeye cevap verdi, ama beni ikna edemedi” diyor. “Trabzonspo­r’un arka sında devlet var” diyor. “Federasyon kararların­ı Trabzon için alıyor. Devletin talimatı ile büyük ihale şirket leri Trabzon Stadı’ndan loca alıyorlar” diyor. “Devlet” diye kimleri itham etti ği açık!.

“Galatasara­y Başkanı Mustafa Cengiz isim vermeden durmadan Fener’e saldırıp taraftarın­a yaranmaya çalışıyor” diyor..

Diyor Allah diyor..

Bu “Korkunç” konuşma, tüm haber bül tenlerinde bomba gibi patladı ve ertesi sabah bütün gazeteleri­n spor sayfaların­da manşet oldu.

Türkiye Futbol Federasyon­u’nun, Cumhurbaşk­anlığı’nın “Sporda şiddetsiz iletişim projesi”ni açıkladığı ve “Rakibine jest yap” kam panyasını başlattığı gün hem de “Umurumda değil. Bundan sonra bende barış yok” diye kafa tutan, Federasyon’u, Merkez Hakem Komitesi ve devleti ağır suçlayan Ali Koç’u Profesyone­l Ceza Kurulu’na vermesi doğal..

Ama yetmez!.

Bu yıl, hem şampiyonlu­k, hem düşme hattında fevkala de çekişme gösteren bir puan cetveli ile bu cuma günü başlayacak ikinci yarı öncesi, hem de nasıl şid det çağrısı yapan bu konuş mayı, İstanbul Cumhuriyet 6222 Futbolda Şiddet Yasası Özel Savcısı’nın da incelemeye alması ve soruşturma­sı gerek.. Bunu yapmazsa, eğer Sayın Savcı, ikinci yarı kanayacak burunlarda­n bile sorum

lu olacak..

.. ki Allah beterinden korusun..

Ali Koç’un bir işareti ile spor salonunda rakip koçu linç etmeye kalkışan, gece yarısı SABAH gazetesini basıp Erman Toroğlu’nu aşağı isteyen “Başkanın askerleri”nin varlığını hepimiz biliyo ruz..

Öbür kulüplerin taraftar kitlesi içinde de her türlü tahrike açık, adeta işaret bekleyen holigan lar, fanatikler var.

Yaydan çıkan ok, bir daha geri gelmez. Yasalar ve savcılar, “Okun yaydan çıkmasını” önlemek için vardır. Dökülen kana verilen ceza, o kanı geri getirmez.

Türk kamuoyu, bugüne dek 6222’nin doğru dürüst işlediğine şahit olmadı.

Şimdi, Cumhurbaşk­anlığı’nın “Şiddetsiz iletişim” ve “Rakibe jest” çağ rısına, hem de günü gününe kafa tutan, “Yeter!. Barış bitti” diyen Ali Koç önünde susup kalanları, spor tarihimiz de affetme yecektir.

Vicdanları­mız da!.

6222 Savcısı’nı göreve davet ediyoruz!.

 ??  ?? Hıncal 8L8d
Hıncal 8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye