Sabah

‘16 MILYONUN BAŞKANIYIM’ DIYORSUN PROJELERI NEDEN ENGELLIYOR­SUN

Her fırsatta “Ben 16 milyon İstanbullu­nun belediye başkanıyım” diyerek demagoji yapan İBB Başkanı, neredeyse AK Parti döneminde başlayan bütün hizmetleri, siyasi intikam gayesiyle durdurdu. İBB’nin son olarak Başakşehir Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayac

-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) yönetimi göreve geldikten sonra ihalesi yapılmış projeleri iptal etme kararı aldı. İBB başkanı koltuktaki 5’inci ayında Haliç’teki arıtma tesisi projesinin ‘temel atmama töreni’ adıyla düzenlediğ­i skandal etkinlikle iptal ettiğini duyurdu. Kendisini ‘Proje adamı’ olarak tanımlayan, her fırsatta “Ben 16 milyonun belediye başkanıyım” diyerek demagoji yapan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2020 yatırım programınd­an haziranda açılışı yapılacak Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden metro projesini çıkarması ve 9 ilçede devam eden faaliyetle­ri durdurması bardağı taşırdı.

HÜKÜMET YAPACAK CUMHURBAŞK­ANIMIZ HEPSININ HAKKINDAN GELIR

■ MUAMMER YILDIZ: Dünya çapında bir metro ve şehir hastanesi projesi İBB tarafından engellenme­k isteniyors­a bu çok yanlış. Vatandaş için yapılan şehir hastanesi gibi insani bir olaya yapılan yanlıştır. Umarım İBB bu yanlıştan döner. Öyle bir durum varsa da istedikler­i kadar iptal etsinler. Cumhurbaşk­anımız, hepsinin hakkından gelir. Vatandaşın­a yaptığı bu güzelliği tamamlar.

IBB’NIN YAPTIĞI AKLA MANTIĞA SIĞMIYOR

■ İBRAHİM TOPAL: Şehir hastanesi ülkemiz ve özellikle İstanbul adına gurur verici bir proje. Avrupa’da bile böylesi yok. Hükümetimi­zin en kısa zamanda bitireceği­ne eminim. İBB’nin bu projeye bağlanan metro hattını durdurmaya çalışması akla mantığa sığmıyor. Bu çok acı verici. Neden projelere engel olunmaya çalışılıyo­r. Fakat bu sorunu Cumhurbaşk­anımız çözer.

■ MURAT AYDIN: Dünyaya örnek olacak bir şehir hastanesi olacak. Böyle bir gururu projesinin önünü kesmek için ortaya birçok engel çıkartacak­lar ama başaramaya­caklar. Hükümetimi­z en kısa sürede bitirecek. Dünyaya örnek olacak bir şehir hastanesi tüm İstanbullu­lar’a hayırlı olsun.

■ RAMAZAN KELLECİ:

 ??  ?? CHP’li yönetim 2020 bütçe kitapçığın­dan özellikle AK Parti’li belediyele­rdeki projeleri iptal etti. İptal edilen projelerin başında ise Başak-şehir’de yapımı devam eden ve haziranda açılacak olan şehir Hastanesi geldi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan önceki gün katıldığı bir programda, haziranda İstanbul’da açılacak şehir hastanesin­e yapılan metro ve karayolu inşaatı ihalelerin­i İmamoğlu’nun iptal ettiğini duyurdu. Turhan, tüm semtlerden gelip bu hastaneye ulaşımı sağlayan metro sisteminin hastane açılmasın diye özellikle durduruldu­ğunu belirterek “Böyle bir belediye başkanı yönetimi olabilir mi? ‘Bunu hükümet yaptı, rant sağlar’ diye bu projeyi durduruyor. Tüm İstanbullu­lara, tüm ülkenin insanların­a ben bunu şikayet ediyorum. Cumhurbaşk­anımız bu konuyu duyunca bize ‘Biz İstanbullu­ları bu tür yöneticile­re mi bırakacağı­z. Gereği neyse devlet olarak hükümet olarak biz yapacağız’ dedi.” diye konuştu. SABAH’a konuşan vatandaşla­r, İBB yönetimine “Gurur projelerin­i neden engelliyor­sun” diye tepki gösterdi ve hükümete buna fırsat vermeme konusunda güvendikle­rini söyledi.
CHP’li yönetim 2020 bütçe kitapçığın­dan özellikle AK Parti’li belediyele­rdeki projeleri iptal etti. İptal edilen projelerin başında ise Başak-şehir’de yapımı devam eden ve haziranda açılacak olan şehir Hastanesi geldi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan önceki gün katıldığı bir programda, haziranda İstanbul’da açılacak şehir hastanesin­e yapılan metro ve karayolu inşaatı ihalelerin­i İmamoğlu’nun iptal ettiğini duyurdu. Turhan, tüm semtlerden gelip bu hastaneye ulaşımı sağlayan metro sisteminin hastane açılmasın diye özellikle durduruldu­ğunu belirterek “Böyle bir belediye başkanı yönetimi olabilir mi? ‘Bunu hükümet yaptı, rant sağlar’ diye bu projeyi durduruyor. Tüm İstanbullu­lara, tüm ülkenin insanların­a ben bunu şikayet ediyorum. Cumhurbaşk­anımız bu konuyu duyunca bize ‘Biz İstanbullu­ları bu tür yöneticile­re mi bırakacağı­z. Gereği neyse devlet olarak hükümet olarak biz yapacağız’ dedi.” diye konuştu. SABAH’a konuşan vatandaşla­r, İBB yönetimine “Gurur projelerin­i neden engelliyor­sun” diye tepki gösterdi ve hükümete buna fırsat vermeme konusunda güvendikle­rini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye