Sabah

Sözcü FETÖ’ye can simidi oldu

MAHKEME GEREKÇELİ KARARINI AÇIKLADI: SözCü GAzEtEsI DAvAsının GErEkçElI kArArınDA, GAzEtEnIn FETÖ’nün mEşru HükümEtI DEvIrmEk IçIn GIrIştIğI 17-25 ArAlık yArGı DArBE GIrIşImI, MİT TIR’lArının DurDurulmA­sı vE 15 TEmmuz DArBE GIrIşImInD­E örGütE ADEtA CAn s

- FAtIH ULAŞ

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım suçundan Sözcü gazetesine açılan davada sanıklar Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 3 yıl 6 ay 15’er gün, Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz’a 3 yıl 4’er ay, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu’ya 2 yıl 1’er ay hapis cezası vermişti. Mahkeme heyetince hazırlanan 165 sayfalık gerekçeli kararda, gazetenin 30 Mayıs 2015’te hukuka aykırı yöntemlerl­e elde edilmiş olan ve tamamen FETÖ/PDY mensupları­nın planlı ve organize şekilde devlet aleyhine casusluk faaliyeti kapsamında MİT’e ait TIR’ların durdurulma­sı eyleminin görüntüler­ini,

FETÖ’nün oluşturmak istediği “Türkiye’yi terör örgütlerin­e silah yardımı yapıyor” algısına hizmet eder nitelikte yayımladığ­ı vurgulandı.

TERSİNE ALGI

FETÖ’nün medya yapılanmas­ının amaçlarınd­an birinin “Devletin, ülkenin geleceğini ilgilendir­en milli konularda tersine algı yapmak” olduğuna işaret edilen kararda, “Sözcü gazetesind­e yapılan bu tür haberlerin de amacı budur. Gazete yapmış olduğu bu haberle örgütün emellerini­n değişik kitlelere ulaşmasına yardım etmiş, örgütün elini güçlendirm­e adına örgüte yardım etmiştir. Yine 15 Temmuz darbe girişimden hemen sonra Sözcü gazetesi aynı şekilde örgütün algı faaliyetle­rine sahip çıkarak, algı faaliyetle­rinin toplumun farklı kesimlerin­e yayılmasın­ı çabalamışt­ır” denildi. Kararda, “Özellikle örgütün meşru hükümeti devirmek için girişmiş olduğu 17-25 Aralık sistemli ve organize operasyon, MİT tırlarının durdurulma­sı ve en son olarak da 15 Temmuz darbe girişimi dönemlerin­de örgüte adeta can simidi olarak aynı algı faaliyetin­i üstlendiği, bu konuda yüzlerce algı içeren haberler kamuoyuna sistematik ve süreklilik içerecek şekilde duyurulduğ­u, bunların gazetecili­k faaliyeti kapsamında olamayacağ­ı anlaşılmış­tır” ifadeleri yer aldı.

 ??  ?? SABAH
EmIn ÇölAşAn
NECAtI Doğru
KArArDA, NECAtI Doğru’nun “NAylon DArBE!” BAşlıklı yAzısı IlE örGüt tArAFınDAn kurGulAnAn AlGıyA HIzmEt EttIğI BElIrtIlDI.
SABAH EmIn ÇölAşAn NECAtI Doğru KArArDA, NECAtI Doğru’nun “NAylon DArBE!” BAşlıklı yAzısı IlE örGüt tArAFınDAn kurGulAnAn AlGıyA HIzmEt EttIğI BElIrtIlDI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye