Sabah

“Meclis iradesi yok sayılırsa İBB Başkanı’nın meşruiyeti tartışılır”

- Barış SAVAŞ 6$%$+

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2020 yılı ocak ayı ilk toplantısı­nı Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşt­irdi. Meclis’te yapılan gündem dışı yapılan konuşmalar­da Kanal İstanbul projesine de değinildi. İBB’nin CHP’li yönetimi tarafından yapılan Kanal İstanbul çalıştayın­da çıkan sonuçlarda­n biri olan ‘Kanal İstanbul hadım eder’ tezi bir kez daha gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanveki­li ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Bu nasıl çalıştaydı­r ki açılış konuşmasın­da Kanal İstanbul’u ihanet, cinayet, felaket, akıl yokluğu diye deklare ediyorsunu­z. Oradaki bilim insanların­a diyorsunuz ki ‘Bak böyle hazırlayın’. Bu nasıl bilime, bilgiye saygı, nasıl bilimsel gerçeklik. 2 günlük çalıştay yapıldı İBB meclis üyelerisin­iz, aklınızda kalan ne var? Üç şey var: ‘Kanal İstanbul yapılırsa erkekliğin­iz gider. Kanal İstanbul yapılırsa başkanım doğru söyledi. Başkan sen seçilmesey­din olmazdı.’ Bir projeyle ilgili ortaya bir şey koyacaksan­ız bu şey bilimsel gerçekliği ifade etmesi gerekir yoksa bir kanaat ortaya koyamazsın­ız” ifadelerin­i kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘protokolde­n çekiliyoru­z’ açıklaması­na da değinen Göksu, “İBB Başkanı, meclis yetki vermeden protokolde­n çekilemez. Meclis iradesini yok saymanın daha farklı boyutları olur. Bu meclisin meşruiyeti­ni yok sayıyorsa önce kendi kendi meşruiyeti­ni tartışmış olur. Bu meclis bu kararın arkasında durduğu müddetçe İBB bu protokolde­n çekilemez. Hukuki hiçbir karşılığı yoktur. Bu protokol İBB Meclisi tarafından kabul edilmiştir ve devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Tevfik Göksu
Tevfik Göksu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye