Sabah

UCUZ KONUTA 1.5 milyon kişi başvurdu

Ucuz konut kampanyası dün itibarıyla sona erdi. 16 Aralık’tan bu yana geçen sürede 1.5 milyon vatandaş başvuru yaptı. En çok başvuru İstanbul’a oldu

- EKONOMİ

dar gelirliler için aralık ayında müjdelediğ­i ucuz konut kampanyası dün itibarıyla sona erdi. 16 Aralık’ta başlayan başvuru sürecine vatandaşla­rdan yoğun talep geldi. Dün saat 17:00 itibarıyla Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapılan başvuru sayısı 1.5 milyona yaklaştı. Banka ya da e-devlet üzerinden konut almak için başvuru yapan vatandaşla­rın 1 milyon 201 bin 140’ı başvuru ücretini yatırdı.

İSTANBUL’A REKOR BAŞVURU

Sosyal konuta en büyük talep İstanbul’dan geldi. Toplam 10 bin konutun satışa sunulduğu projeye 352 bin kişi başvurdu. İstanbul’u 70 bin 551 ile İzmir takip etti. Ankara’daki konutlara 16 bin 758, Bursa’daki konutlara ise 53 bin 276 başvuru geldi. Edinilen bilgilere göre, e-devletten başvuru yapanların bugün akşama kadar başvuru ücretini yatırma süresi olduğu öğrenildi.

Türkiye genelinde inşa edilecek konutlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabild­iği gibi Ziraat Bankası ve Halkbank’ın yetkili şubeleri aracılığıy­la da kabul ediliyor. Proje kapsamında vatandaşla­rın konut finansmanı artık hem kamu hem de katılım bankaları tarafından sağlanacak.

KİRA ÖDER GİBİ EV

Dar gelirli vatandaşla­r kira öder gibi 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabilecek. Konutlar, yatay mimari anlayışıyl­a mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edilecek. 2+1 konutlar 894 lira, 3+1’ler ise 1.022 liradan başlayan taksitlerl­e satılacak. Vatandaşla­r, 2+1’ler için 500 lira, 3+1’ler için ise 1.000 lira başvuru bedeli yatırdı. Taksit ödemeleri ise sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılac­ak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye