Sabah

İstikrarlı büyümenin BAŞLANGICI 2020 OLACAK

YERLİ OTO SEKTÖRE LİDERLİK EDER Enflasyonu­n ve faizlerin düşmesi, doların stabil olmasıyla ekonomide tahmin edilebilir ortam olduğunu söyleyen işadamı Özilhan, “2020 istikrarlı büyümenin başlangıcı olacak” dedi

- İŞ (GLW|r: )eriGe CE feride.cem@sabah.com.tr Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

dünyasının yatırım için ne zaman harekete geçeceği sorusuna ise Özilhan, şu yanıtı verdi: “İş dünyasının harekete geçmesi için talep artışını görmesi lazım. Gerekli talep olursa iş dünyası her şeyi üretir... Kendi faaliyet alanlarınd­a üretimin yanı sıra yeni yatırımlar da yapar.” Tuncay Özilhan, yerli otomobilin ise sektöre liderlik

edeceğini söyledi.

Türkiye için 2019’a göre çok daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Anadolu Grubu CEO’su Tuncay Özilhan, “Enflasyonu­n düşüş trendi, beraberind­e faizin düşmesi ve son dönemde kurda yakalanan istikrar sayesinde ekonomide daha tahmin edilebilir bir oluşum ortaya çıktı” dedi.

Anadolu Isuzu’nun 30’dan fazla ülkede bulunan distribütö­rleriyle İstanbul’da bir araya gelen işadamı Özilhan, Türkiye ekonomisin­e ilişkin pozitif mesajlar verdi.

BASAMAKLAR­I ÇIKMAYA BAŞLAYACAK

Bu yıl Türkiye’nin yüzde 3’lük bir büyümeyi rahatlıkla tutturabil­eceğini söyleyen Özilhan, şunları kaydetti: “İstikrarlı ekonomi için öngörülebi­lir bir yapının oluşması lazım. Tüm taraflar bir araya gelerek her sektör için stratejik planlar hazırlanma­lı. Bu yapılırsa Türkiye yeniden basamaklar­ı birer birer çıkacak durumla gelir. 2020 başlangıç yılı olur, ondan sonraki aşamalarda tekrar istikrarlı bir Türkiye’ye kavuşuruz.” Bu yıl turizm sektörü için beklentile­rinin yüksek olduğunu söyleyen Özilhan, ihracatta da daha iyi bir potansiyel yakalanaca­ğını belirtti. Türkiye’nin kalıcı istikrar için üretime ağırlık vermesi gerektiğin­i ifade eden Özilhan, “Bizim için aslolan üretim. Üreterek istihdamım­ızı ihracatımı­zı artırıp, ülkemizi büyüteceği­z” diye konuştu.

 ??  ?? Tuğrul Arıkan
Tuğrul Arıkan
 ??  ?? Bora Koçak
Tuncay Özilhan
Bora Koçak Tuncay Özilhan
 ??  ?? Feride CEM
EKONOMİ
Feride CEM EKONOMİ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye