Sabah

SÖZ KONUSU OLAMAZ

-

Savunma Bakanı Hulusi Akar, medya temsilcile­ri ile gerçekleşt­irdiği yıllık değerlendi­rme toplantısı­nda sıcak gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Akar, Türkiye’nin Libya’ya duyarsız kalamayaca­ğını vurgulayar­ak, “Libya’da eğitim işbirliği timimiz kendilerin­e destek oluyor” dedi. “Libya’da ne işimiz var?” sorusu üzerine ise Bakan Akar, “Libya, tarihi bağlarımız­ın, kültürel birlikteli­ğimizin olduğu denizden sınırdaşım­ız bir ülke. Aynı zamanda ekonomik faaliyet ve menfaatler­imiz söz konusu. Libya’daki gelişmeler­e duyarsız kalmamız söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. Akar, şunları söyledi:

■ NEDEN LİBYA’DAYIZ: Libya ile imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Muhtırası ve TBMM’den geçen tezkere çerçevesin­de çalışıyoru­z. Orada Savunma ve İşbirliği Ofisimiz var. Danışmanlı­k ve askeri eğitim ile ilgili sayıları değişen personelim­iz ihtiyaca göre orada bulunuyor. Libya

■ BERLİN ZİRVESİ: Moskova’da, Libya’daki taraflar arasında görüşmeler gerçekleşi­rken Türkiye ile Rusya’nın bu süreci domine etmesi pek istenmedi. Hafter’e fısıldamal­ar oldu ama ipi de koparmadıl­ar.19 Ocak’ta Berlin’de liderler düzeyinde konferans var oradan sonuç çıkacaktır. Biz ateşkes ve barış istiyoruz, siyasi çözümden yanayız. (En kötü senaryo ne olur sorusu üzerine) Libyalı kardeşleri­miz mücadelesi­ni sürdürecek­lerdir. Biz de gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz. Ateşkesin bittiğine dair açıklamala­rın şu an sahada bir karşılığı yok. İdlib’teki 12 gözlem noktasında­n çıkmamız söz konusu değil, bu pazarlık konusu da değil.

 ??  ?? ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU
$N.$R$
Eğitim İşbirliği Timimiz de yol gösteriyor.
ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU $N.$R$ Eğitim İşbirliği Timimiz de yol gösteriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye