Sabah

Her konuda herkese laf yetiştirme­yi hüner zannedenle­r o kadar çok ki...

-

Yıllar önce küçük bir çocukla anne sinin tartışmala­rına tanık olmuş tum. Çocuk mantıklı mantık sız olmasına bakmadan ağzına gelen her şeyi söylediği ve çok konuştuğu için, annesi onu azarlıyord­u. Bir ara yediği azar yüzünden buna lan çocuk annesine şöyle isyan etmişti: -Madem ağzım ve dilim var... O zaman neden susayım ki? Annesi de sanki bir faydası olurmuş gibi şu eklemeyi yapmıştı çocuğun sözlerine:

Laf yetiştirme­k

Bugün önüne gelen herkesin ağzı nı ve dilini kullanarak siyaset üzerin de konuşmalar­ına bakarken, o çocuk la annesinin diyaloglar­ını hatırlıyor­um. Siyaseti birilerine ve özellikle karşıt görüş sahiplerin­e laf yetiştirme­k biçiminde algı layanlara, günümüzden gösterileb­ilecek örnekler o kadar çok ki...

Mesela Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın günümüz gençlerini­n evlenmekte­n neden kaçındıkla­rını sorgulamas­ına sanırsınız ki bekarlar ilgi gösterecek­tir. Oysa ken disi yıllar önce evlenmiş ve çocuk sahibi de olmuş bir hanım, Cumhurbaşk­anına laf yetiştirme­yi görev bildi... İYİ Parti’nin grup toplantısı­nda konuşan Meral Akşener, şunları söylemiş:

Neden bekar kalıyorlar?

“Saray bürokrasis­ine esir düşen Sayın Erdoğan, bu kadar hayati bir iş için, kimseye danışmıyor, kimse ye bir şey sormuyor. Ama yine genç lere takmış, onlara soruyor: ‘Neden evlenmiyor­sunuz?’diyor. Haydi, buyur buradan yak. Sorarım sana, ekonominin hali ortadayken, gençler neye güvenip de evlenecek? Babasının, annesinin biriktir diği üç kuruştan, harçlık almaktan mah cup düşmüş bir gençlik var karşında. Bir de alay eder gibi sormak ayıptır. İş bul dun da evlenmedil­er mi? Bu işin sorum lusu sizsiniz ama bir de çaresiz gençle rimin yüzüne mi vuruyorsun­uz? Ayıptır ayıp.”

İmamoğlu’nun doktoralı eşi

Bekarlığın sultanlık olmadığı dönem de evlenenler­den biri olan Ekrem İmamoğlu da, Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan oyuna katılan eşi Dilek İmamoğlu’nu “Benim eşim nereye gideceğini bilir” diyerek şöyle övmüş:

“Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir.”

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ?? 0HKPHW BA5/A6 -Ağzını ve dilini kullandığı­n kadar beynini de zaman zaman devreye soksan, ne kadar iyi olurdu...
0HKPHW BA5/A6 -Ağzını ve dilini kullandığı­n kadar beynini de zaman zaman devreye soksan, ne kadar iyi olurdu...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye