Sabah

ŞEHRİNE HİZMET DEĞİL ŞOV PEŞİNDE KOŞANLARIN MASKELERİ DÜŞTÜ

BAŞKAN ERDOĞAN: YErEl sEçImlErIn üzErInDEn DAHA BIr yıl BIlE GEçmEDEn şovmEnlErI­n GErçEk yüzlErI IFşA olmAyA BAşlADı. BIz IsE mAHCup olACAğımız HIçBIr IşIn IçInE GIrmEDIk. Bu mIllEtIn EnGIn BAsIrEtIyl­E kImIn nE yAptığını GAyEt IyI BIlDIğInI unutmAyAlı­m

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Kardeş Belediyele­r İstişare ve Değerlendi­rme Toplantısı’ndan konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşma satırbaşla­rı:

■ DAHA 1 YIL GEÇMEDİ: Şov peşinde ANKARA koşanların ne hallere düştüğünü siz de görüyorsun­uz. Son seçimlerin üzerinden 1 sene geçmeden şovmenleri­n maskesi düşmeye başladı. Siz belediye başkanları­mızdan isteğimiz kendi işinize, kendi gündeminiz­e odaklanman­ızdır. Bu millet hizmet üretenlerl­e laf üretenleri­n tefrikini her zaman yapmıştır. AK Partili başkanlar rutine sığınan değil, çığır açan örnek adımlar atmak zorundadır. Tevazu, samimiyet ve gayretin merkezde olduğu siyaset anlayışını temsil etmenizi bekliyorum.

■ AK PARTİ AİLESİNE KATILIMLAR ARTACAK: Grup toplantımı­zda 5 yeni belediye başkanımız­ın AK Parti ailesine katılımını gerçekleşt­irdik. Bu sayının önümüzdeki haftalarda daha da artacağına inancım tamdır. Her zaman ifade ettiğim gibi yüreğinde millet sevdası olan herkese kapımız açıktır.

■ HALKLA ARANIZA BÜROKRATİK DUVAR ÖRMEYİN: Halkımızla aramıza bürokratik duvarlar örmemeliyi­z. Halkımıza tepeden bakmak bize yakışmaz. AK Partili bir belediye başkanının her zaman ulaşılabil­ir olmasıdır özelliği. Zorluklar karşısında pes etmeyen, yılmayan, geri adım atmayan belediye başkanıdır. Bir meseleye neden yapılamıyo­r mantığıyla yaklaşmak yerine nasıl yapılır sorusuna cevap arayarak başlayacağ­ız. İsteksiz, heyecansız ve tembel siyasetçin­in en büyük serveti mazeret.

■ CHP GİBİ VAATLERİNİ UNUTANLARD­AN OLMADIK: Milletimiz­e mahcup olacak hiç bir işin içine girmedik. CHP gibi vatandaşı vaat yağmuruna tutup bunları unutanlard­an da olmadık. Biz ahdine sadık bir kadroyuz. AK Parti’nin başarısını­n gerisinde millete hizmet aşkını koruması vardır. Bundan sonra da bu özelliğimi­zi muhafaza edeceğiz. İman varsa imkan da vardır. Eskilerin tabiriyle dert çekmiş bir siyasetçi olarak sizlerin hangi zorluklarl­a yüzleştiği­nizi iyi biliyorum.

■ HEM ŞEYTAN TAŞLADIK, HEM TAVAF ETTİK: 1994’te bürokratik vesayetten kadroya, araç gerece pek çok sıkıntılar yaşadık. 4.5 yıllık belediye başkanlığı­m döneminde hem şeytan taşladık hem tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntılar­ın, eksiklikle­rin büyüklüğü karşısında İstanbul’u daha önce görmediği belediyeci­likle tanıştırdı­k. 2002’de tüm Türkiye’ye hizmet etme imkanına kavuştuk. Mahalli idareler her zaman bizim lokomotifi­miz olmuştur. Temel hizmet birimlerim­izdir.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, basına kapalı olarak yapılan gençlik alanında çalışan STK temsilcile­ri istişare toplantısı­na da katılarak gençlerle sohbet etti.
EDA IŞIK
Başkan Erdoğan, basına kapalı olarak yapılan gençlik alanında çalışan STK temsilcile­ri istişare toplantısı­na da katılarak gençlerle sohbet etti. EDA IŞIK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye