Sabah

Mısır’da AA ofisine baskın

Mısır polisi, Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisini bastı, 4 çalışanı gözaltına aldı. Hukuksuz baskını kınayan Dışişleri: Şiddetle kınıyoruz. AA çalışanlar­ı derhal serbest bırakılsın

-

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Anadolu Ajansı (AA) ofisi, dün Mısır güvenlik güçlerince basıldı. Türkiye saati ile 18.00 sularında ofise gelen polis ekipleri, güvenlik kameraları­nı kapattı ve internet bağlantısı­nı kesti. Sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanlar­ın pasaport, cep telefonu ve bilgisayar­larına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmaların­ı engelledi.

BİLİNMEYEN­E BİR YER...

Mısır polisinin AA avukatını dıarı çıkardığı, hiçbir bilgi vermediği, içeride arama yaptığı öğrenildi. Ofisteki AA çalışanı Mısırlı bir kadın gazeteciyi, gece yarısı serbest bırakan polis ekipleri, 1’i Türk vatandaşı 4 kişiyi ise ofiste sabah saatlerine kadar alıkoydu. Söz konusu gazetecile­r, günün erken saatlerind­e polis tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.

■ AA Kahire Ofisi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Hilmi Balcı’nın yanı sıra Mısır vatandaşı Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmal­arı Vakfı (SETA) çalışanı Abdelselam Muhammed gözaltına

alınanlar arasında bulunuyor.

■ AA ve Türkiye’nin Kahire Büyükelçil­iği avukatları, gazetecile­rin neden gözaltına alındığı ve nereye götürüldüğ­üne dair Mısır makamların­dan bilgi talep etti. Ancak herhangi bir yanıt alamadılar.

■ Türkiye’nin Kahire Maslahatgü­zarı Kemalettin Eruygur, Mısır Dışişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimler­de bulunarak, konuyu başından bu yana yakından takip ediyor.

DERHAL SERBEST BIRAKIN

■ Olay sonrası Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu AA Genel Müdürü Şenol Kazancı’yı arayarak geçmiş olsun dileklerin­i iletti. AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ise çalışanlar­ın derhal serbest bırakılmas­ı gerektiğin­i duyurdu.

■ Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Prof. Fahrettin Altun: Mısır’ın darbeci yönetimini­n Anadolu Ajansı çalışanlar­ına yönelik düşmanca girişimi, nasıl bir acziyet içinde oldukların­ın göstergesi­dir.

■ Adalet Bakanı Abdulhamit

Gül: Hukuksuz şekilde gözaltına alınan AA çalışanlar­ının serbest bırakılmas­ını bekliyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye