Sabah

BİLECİK’TE İŞÇİ KIYIMI

Bilecik’te 45 işçiyi çıkaran CHP’li Şahin’e büyük tepki: Hani kimsenin ekmeğiyle oynamayaca­ktınız

- Yasin Oğuz

Belediyesi 45 personelin sözleşmele­rini yenilemedi. Başkan Semih Şahin’e seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık: ‘Kimsenin ekmeğiyle oynamayaca­ğız’ dediniz, 45 kişiyi çıkardınız. Personel fazlalığı var dediniz 150 kişiyi işe aldınız. Bunun adı partizanlı­k değil mi?

Belediyesi’nin iştiraki olan KAYI A.Ş. bünyesinde sözleşmeli olan 45 personelin sözleşmele­ri yenilenmez­ken, bu duruma AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık Başkan Semih Şahin’e tepki gösterdi. Soğuk kış günlerinde kimsenin gözünün yaşına bakmadan böyle bir karar almanın hiçbir vicdana sığmadığın­ı kaydeden Karabıyık, “Gelmeden önce ekmek dediniz, kimsenin ekmeğiyle oynamayaca­ğız dediniz. Hatırlatma­sı bizden olsun; çok çabuk unutuyor, çok çabuk çark ediyorsunu­z. Ama alışıksını­z siz biz öyle bir şey demedik derseniz de şaşırmayız!” dedi. Karabıyık, “Seçimden önce tasarruf dediniz, belediye de personel fazlalığı var dediniz, seçimden sonra yaklaşık olarak 150 kişiyi işe aldınız. Sizin tasarruf yönteminiz bu mudur? Madem işçi kıyımı yapacaktın­ız neden 150 kişiyi işe aldınız. Yoksa aldıkların­ız sizin ittifakını­zın görüşünde olup da kışın ortasında çıkarttığı­nız vatandaşla­rımız sizinle aynı görüşte olmayanlar mı? Yoksa hani bizi suçladığın­ız partizanlı­ğı siz mi yapıyorsun­uz?” dedi.

İşten çıkartılan kişilerin kış ortasında çaresiz bir durumda kaldığını aktaran Karabıyık, birçok aileyi mağdur bırakan bu uygulamada­n biran önce vazgeçilme­sini talep edip “Sizi namus sözünüze ve namusunuza sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi. İlerleyen günlerde de işçi kıyımının devam edeceği söylentile­rinin yayıldığın­ı vurgulayan Karabıyık, mağdur olan herkesin haklı davasında yanlarında olacakları­nı sözlerine ekledi.

 ??  ?? Fikret Karabıyık
Semih Şahin
Fikret Karabıyık Semih Şahin
 ??  ?? AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık
AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık
 ??  ?? Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye