Sabah

İLK VE ORTA EĞİTİMDE YARI YIL TATİLİ BAŞLIYOR

- melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

Ahmet Hakan yıllardır peşini bıraka mayan malum konuyla ilgili 5 yıl sonra bir izahat yapma, kendini anlatma gereği hissetmiş. Sözü Ahmet’e bırakalım: §SElAHAttIn DEmIrtAş, BIzIm EkrAnımızD­A sAz çAlıp türkü söylErkEn mAnzArA-I umumIyE aşağı yukarı şöyle bir şeydi:

BIr umut Doğmuştu. SüpEr BIr umut... HDP, IktIDArlA IşBIrlIğI yApmAktA vE sIlAHlArın BırAkılmAs­ınDA AktIF BIr rol oynAmAktAy­Dı... OrtA AnADolu’nun En muHA

FAzAkâr kEntlErInD­E BIlE IyImsEr BIr BEklEyIşvA­rDı... SElAHAttIn DEmIrtAş çıktığı tElEvIzyon proGrAmlAr­ınDA TürkIyElI BIr Duruş sErGIlIyor­Du...

...

SonrA BIr şEy olDu. TuHAF BIr şEy... PKK, BIrDEn CInAyEtlEr IşlEmEyE BAşlADı. Bombalar patlattı, katliamlar yaptı...

...

Zannettik ki SElAHAttIn DEmIrtAş... Muazzam bir iş yapacak ve yumrukları nı sıkıp dağdakiler­e... “Hop!” diyecek. “Artık kan yok” diyecek...

Fakat heyhat!

SElAHAttIn DEmIrtAş, BunlArın HIçBIrInI söylEmEDI, söyleyemed­i.”

Ahmet’in şiiri burada son buluyor.

★★★

Yok, yok, hafızanızd­a bir sorun yok. Sorun yine hafızınızd­a (Bir şeyi anlama dan ezberleyen kimse.)

Uyduruyor yine...

Zira Ahmet’in Türkiye’nin “asrı saa det” dönemi gibi anlattığı 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi terörün sokakta onlar ca canımızı aldığı karanlık bir süreçti. Kimse “iyimser bir bekleyişte” değildi.

Ahmet kelime oyunu yapmasın. Çözüm Süreci falan da zaten gündem de değildi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Şubat 2015’te o işe “noktayı koymuştu.” Dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun eki binin HDP’lilerle Dolmabahçe’de yap tıkları toplantı sonrasında “yeni bir Çözüm Sürecine” olumlu bakmadığın­ı açıklamışt­ı.

Çünkü Ahmet’in “o günlerde Türkiyeli bir duruş sergiliyor,” “Silahların bırakılmas­ı için iktidarla işbirliği yapıyordu” dediği Demirtaş ve partisi Kobani havucunu yutup, masayı çoktan devirmişti.

Daha birkaç ay önce, 6 8 Ekim 2014’de PKK sempatizan­larını sokağa çağı rarak 50 vatandaşın ölümüne neden olmuşlardı.

30 Mart’ta Savcı Mehmet Selim Kiraz adliyedeki odasında saatlerce rehin alınıp şehit edildiği, emniyet müdürlükle­rine intihar saldırılar­ının düzenlediğ­i, mitinglerd­e, parti merkezleri­nde bombaların patladığı, futbol kafileleri­n bile silahlı saldırıya uğradığı o atmosferi hangimiz unutabildi­k?

Hatırlıyor­sunuz değil mi o dönem Ahmet’in ve Aydın Doğan’ın diğer silah arka daşlarının yayınların­ı...

Savcı Selim Kiraz’ın katillerin­e gerekçe bulan ya da Diyarbakır’da sokakta linç edilerek öldürülen Yasin Börü’nün anne sine “oğlunuz terörist miydi” diye soran CNN sunucuları­nı hatırlatma­ya gerek var mı?

★★★

Aydın Bey gittiğinde­n beri uçağa daha sık binmeye başlaman, zihninde ve vicda nın kuşbakışı etkisi (overview effect) yarat mış olabilir Ahmet. Özeleştiri de kişinin ruhsal bütünlüğü için çok faydalıdır. Çünkü hepi miz hatalar yapabilir, yanlış kararlar verebiliri­z. Ama ne “aydınlanmı­ş” görünüyors­un Ahmet, ne de yaptığın özeleştiri.

Tarihi bugününe giydirmeye çalışı yorsun, o kadar.

Benden pes Ahmet!

 ??  ??
 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye