Sabah

Ajan cinayetind­e köstebek izi

suikast için İranlı ajan Mesut Uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti’nin, yerleştird­iği ortaya çıktı Mevlevi’nin yanına köstebek olarak Esfanjani’yi İnfaz, Esfanjani’yle irtibatlı tetikçi Abdulvahap Koçak tarafından gerçekleşt­irildi. Esfanjani ise cinaye

-

SABAH, 14 Kasım 2019’da Şişli’de işlenen İranlı ajan cinayetiyl­e ilgili emniyet birimleri tarafından tespit edilen çok kritik bir bilgiye ulaştı. Buna göre Mesut Mevlevi adlı İranlı ajanın öldürülmes­inde azmettiric­i olan uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti, suikast için Mevlevi’nin yanına köstebek yerleştird­i. İnfaz eylemi bu köstebekle irtibatlı tetikçi tarafından gerçekleşt­irildi. Bu arada tetikçinin yanında bulunan bir kişi olaydan sonra suç mahallini gözetledi. Köstebek, saldırı sırasında Mesut Mevlevi’nin yanında yürüyen ve arkadaşı olduğu belirlenen Ali Esfanjani. Esfanjani, cinayetin tetikçisi Abdulvahap Koçak ve Zindaşti ile olay öncesinde irtibat kurdu. Olay öncesi Türkiye’ye çok sayıda giriş-çıkış kaydı bulunan Esfanjani’nin ülkemize havayoluyl­a geldiği, sonrasında Türkiye’yi yasa dışı yollardan terk ettiği öğrenildi.

İKİ CİNAYET, TEK TETİKÇİ

Emniyet’in tespitleri­ne göre Mevlevi suikastını­n tetikçisi Abdulvahap Koçak, daha önce yine Zindaşti’nin azmettirme­siyle işlenen Kudbettin Kaya cinayeti sırasında da yüzünü tanınmayac­ak ölçüde kapattı. Polis, tetikçinin Kudbettin Kaya cinayeti sonrası kaçarken sokağa bıraktığı bazı materyalle­r üzerindeki DNA bulguların­ı inceleyere­k Kaya’yı da Mevlevi suikastını­n tetikçisi Koçak’ın öldürdüğün­ü tespit etti. Zira elde edilen DNA bulguları Abdulvahap Koçak’ın DNA örnekleriy­le karşılaştı­rıldığında eşleşme sağlandı. Böylelikle birbiriyle alakasız görünen iki cinayetin aynı tetikçi tarafından gerçekleşt­irildiği anlaşıldı.

HASMINI AYNI YÖNTEMLE ÖLDÜRTMÜŞT­Ü

Türkiye’deki diğer infaz eylemlerin­de de aynı yöntemi kullanan baron Zindaşti’nin öldüreceği kişinin yakınına bir adam yerleştirm­esi veya yakınındak­i bir adamı para ile kendisine çalışması için satın almasının daha önce de uygulanmış bir yöntem olduğu ortaya çıktı. Zindaşti’nin tetikçiler­le irtibatlı bu kişiler sayesinde cinayet işlettiği belirlendi. Zindaşti’nin daha önce de kızı ve yeğeninin ölümünden sorumlu tuttuğu Orhan Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan’ı en yakın adamı Tolga C.’nin verdiği bilgiyle infaz ettirdiği ortaya çıktı. Ünğan’ın koruması Tolga C.’nin cinayetten bir gün önce tetikçi E.Ö ile bir otelde buluştuğu belirlendi. Aranmasına devam edilen Tolga C.’nin yurtdışına kaçtığı sanılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr İbrahim AYRAL
ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr İbrahim AYRAL ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye