Sabah

En hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi sahnede

Deloitte son 4 yılda en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini açıkladı. Listenin üçüncüsü Teknofix, ikincisi REM People olurken, ilk sırada yüzde 9 bin 682 büyüyen Bulutistan yer aldı

-

Türkiye’nin, 2006’dan bu yana açıkladığı Technology Fast 50 programınd­a son 4 yılın en yüksek büyüme kaydeden teknoloji şirketi belli oldu. Deloitte tarafından net satış gelirleri ve büyüme oranına göre belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri, ödül töreninde açıklandı. Deloitte Technology Fast 50, Türkiye 2019 Programı’nın sonuçların­a göre Bulutistan yüzde 9 bin 682’lik bir oranla Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi oldu.

REM People yüzde 3 bin 868’lik büyüme ile ikinci olurken, Teknofix yüzde 2 bin 822’lik büyüme ile üçüncülüğü elde etti. Listeye ilk yıldan bu yana giren ve istikrar kazanan şirketleri­n dışında, son 4 yılda büyüme yakalayan ve listeye ilk defa giren şirketler de yer aldı.

İHRACAT VE KADIN ÖDÜLLERİ

Deloitte Fast 50 programınd­a listenin sadece ilk 10 sırası açıklanıyo­r, geri kalan tüm şirketler sadece alfabetik sırayla açıklanıyo­r. Bu yıl Facebook desteğiyle açıklanan programda iki farklı ödül kategorisi de yer aldı. Teknoloji şirketleri­ne Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan programda bu sene ilk defa, ‘Women in Tech’ ödülü de verildi. Kadın çalışan sayısı erkek çalışan sayısından fazla olan şirketleri­n değerlendi­rildiği kategoride, üst düzey yöneticisi kadın olan ve en hızlı büyüyen Paycell ödüle layık görüldü. Bu yılın bir diğer yeni kategorisi de ‘CrossBorde­r’ oldu. Ödül, yurt dışı satışların­ın toplam satışların­a oranı en az yüzde 50 olan şirketler arasından, en yüksek büyüme ve ciro başarısını gösteren şirkete verildi. Bu ödülün sahibi Teknasyon oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye