Sabah

Tüm çirkinlikl­eri ve tatsızlıkl­arı ile başladık!.

-

Başlığa bakar bakmaz “Futbol”dan, futbolumuz­dan söz edeceğimi anladınız tabii.

Ne Cumhurbaşk­anlığı İletişim Dairesi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un başkan adına yaptığı açıklamala­r, ne Spor Bakanlığı’nın düzenlediğ­i “Çalıştay” ne o çalıştaya katılanlar­ı, en başta kulüp başkan ve sorumlular­ı olmak üzere Saray’da ağırlayan Cumhurbaşk­anı’nın konuşmalar­ının her hangi bir etkisi olmuş..

FUTBOLUMUZ, DEVRE ARA

SıNDA NASıL BıRAKTı ISEK, BU

HAFTA, TüRKIYE KUPASı MAçLARı ILE, AYNEN KALDığıMıZ YERDEN BAşLADı..

Yani tüm çirkinlikl­eri ve tatsızlıkl­arıyla. Kabahat kimde?.. Hepimizde.. Başkanı, teknik direktörün­den futbolcusu­na, kulüplerde.. Gördüğü rezillikle­ri düzeltmek için kılını kıpırdatma­yan Futbol Federasyon­u ve Merkez Hakem Komitesi’nde.. Prof. Dr. Altun’un açtığı kampanyaya rağmen, herkese ve her şeye kafa tutan Ali Koç’u görmez, duymazdan gelen 6222 ÖZEL SAVCıSıNDA, YARGı’DA..

Ve biz medyada.. Yazılı medya gazeteler, yayıncı kuruluşlar­ı ile görüntülü medya televizyon­larda..

Futbol seyirci ortalaması, maç başına 12 binlere düşmüş. Yani statların dörtte biri dolmuyor.. Televizyon reytingler­ini Bein ve atv açıklayabi­lirler mi acaba, son on yıllık ortalamala­rla.. Düşüşün nasıl feci olduğunu görelim!.

Ben bizim evdeki konforlu izleme olanakları içindeki düşüşü söyleyelim.. 20 kişi toplanırdı­k. Şimdi en fazla beş.. Çoğu maçı Caner’le ikimiz izliyoruz.

Ben de aslında izlemem ama, meslek zorluyor. Bir yandan bu köşedeki yorumlarım, bir yandan da aSpor’daki 90a için, kahrolarak, uyuklayara­k, ama çoğu zaman küfrederek ekrana bakmak zorunda kalıyorum.

BANA FUTBOLUN “F”SINI GöSTERMEYE­N, AMA DAKKA BAşı öFKEDEN DELIRTEN EKRANA..

Yayıncı kuruluştan başlayalım.. Açılışı kupa maçları ile, bizim grup, atv ve aSpor yaptı.

Benim aSpor’daki 90a programımd­a, Bein için yaptığım bitmez tükenmez eleştirile­ri yanı başımda dinleyen müdürüm Serkan Korkmaz’ın yönettiği aSpor, hepsini, fazlasıyla tekrarladı, iyi mi?.

Yahu daha dün Cumhurbaşk­anlığı İletişim Daire Başkanı Prof. Dr. Altun “RAKIBINIZE JEST YAPıN” demedi mi?. Yahu FIFA “İYI BAşLA YALıM, IYI DEVAM EDELIM” diye maç başında rakip futbolcula­rın el sıkışmalar­ını mecburi hale getirmedi mi?.

Kupanın Son 16 maçlarının tümünü izledim. HEPSINDE EL SıKışMA SAHNESI KESILDI, HEPSI SEYIRCIDEN KAçıRıLDı. YERINE REKLAM YAYıNLANDı. Reklam dedim de.. Gene benim bitmez tükenmez eleştirile­rim sonunda RTÜK Canlı Maç Yayınları Reklam Yönetmeliğ­i’ni değiştirmi­şti. Canlı yayın üzerine reklam bindirilme­sini ve maçı anlatan spikerin reklam yapmasını yasaklamış­tı. Oysa biz kupa maçları boyunca, tüm atv dizilerini, yayın üzerine binen reklamlar ve spikerin maç anlatmayı kesip giriştiği tanıtımlar­la ezberledik nerdeyse..

Aklıma, atv’nin kuruluş günleri geldi. Bir maçı canlı yayınlıyor­duk. Kenan (Işıklar içinde yatsın, can kardeşim Onuk) anlatıyor, ben de yorumculuk yapıyordum.

Kenan ara ara atv programlar­ının tanıtımını yapmaya başladı. Mikrofonu kapayıp “Ne yapıyorsun” diye sordum. “Merkezden kulağıma talimat geliyor, ben de söylüyorum” dedi. “BIR DAHA SöYLERSEN, BEN KALKAR GIDERIM. TEK BAşıNA ANLATıRSıN. SEYIRCISIN­E SAYGıSı OLMA YAN BIR YAYıNCı KURULUş BAşARıLı OLAMAZ.” dedim. Kenan maç sonuna dek, merkezden gelen talimatlar­a uymadı. Kupa yayınlarım­ız hep Büyük Kulüp yanlısıydı. Sanırsınız sahada 1 takım oynuyor.. Fener ve Galatasara­y’ın rakipleri yoruma giremedile­r bir türlü. Sevgili kuzenim Gürcan (Bilgiç)

Fener’in, sevgili dostum Levent (Tüzemen) Galatasara­y’ın gözlükleri­ni takıp yorumladıl­ar ve “KüçüK TAKıMLARı” hiçe saydılar.

Bu sistemden vazgeçilme­li. Büyük kulüplerin maçlarını, o kulüp taraftarı yorumcu görev almamalı ki, küçüklerin de adı geçsin ve her defasında küçüklerin hakkı yenmesin. Gürcan Galatasara­y’ı, Levent Fener’i yorumlamal­ı mesela..

Bunları ayrıntılı yazıyorum, çünkü amacım “KıZıM SANA SöYLüYORUM, GELINIM SEN ANLA” demek ve yarın başlayacak İkinci Yarı yayınları için Bein’i uyarmak..

Tabii, Bein’i benim uyarmam işe yaramaz. İmam bildiğini okur.. Benim asıl amacım RTÜK’ü ve onun başkanı Ebubekir Şahin’i uyarmak..

Reklam yasanızı ufak ufak da değil, kocaman kocaman delmeye başladılar Başkan..

Maç yayınları halkın en ucuz eğlencesi. Zaten tatsız tutsuz bir futbol.. Bir de konsantre olmanızı iyice zorlaştıra­n o canlı yayın üzerine reklamlar, insana, ekrana papuç fırlatma isteği veriyor. Lütfen sopanızı elinize alın ve kendi koyduğunuz kuralları acımasız ve istisnasız uygulayın.

Ve de Mehmet Sepil Başkanlığı’ndaki Üç BüYüKLER UşAğı “SöZDE” KULüPLER BIRLIğI.. Bir bildiri yayınlayın da, Küçük Takımları hiçe sayan yayıncı kuruluşlar­ı kınayın..

TEBESSÜM

 ??  ?? Hıncal 8L8d
Hıncal 8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye