Sabah

PKK ile yan yana

-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, internet üzerinden satış yapan İstanbul Kitap, Türkiye’de satılması yasak olan, eski PKK kurucuları­ndan Sakine Cansız’ın kitabını satıyor muş. Skandal ortaya çıkınca, gelen tepkiler üzerine İmamoğlu ekibi panikle sayfayı kapatmış, satışına son vermişti.

Yine hafta başında, yargılanan HDP eski eş başkanı Demirtaş’ın yazdığı kitabın tiyatro oyununu Demirtaş’ın eşi, Kılıçdaroğ­lu ve İmamoğlu’nun eşleri birlikte izleyip kameralara poz vermişti. Elbette HDP Eş Başkanı Buldan’ın ve CHP İl Başkanı Kaftancıoğ­lu’nun da orada olması siyasi mesaj kay gısının göstergesi­ydi.

Nitekim Kaftancıoğ­lu, yine hafta başında PKK’nın gazete si Yeni Yaşam’a röportaj vermiş, gazete de röportajı manşetten “Yan yana durmalıyız” şeklinde duyurmuştu.

CHP ve İyi Parti’nin yerel seçim lerdeki zımni ortak ları HDP ile araları bir açılıp bir düzeli yor. “Ne seninle ne de sensiz” diye sev gilileri hatırlatan bu durumu ne kadar içle rine sindirecek­ler bil miyorum. Ancak bu gidişatın ‘kavgada söy lenmez’ denecek zirve lerinden birini hatırlat mak isterim.

HDP Grup Başkanveki­li Fatma Kurtulan, meclis çatışı altında, genel kurulun kürsüsünde­n açıkça şunları söyle mişti:

“İyI PArtI, sIzE söylüyorum: SIzE rAğmEn, IçInDE BulunDuğun­uz IttIFAkA, HDP vE PKK’yA IçInDE Gönül vErmIşlErI­n DE olDuğu InsAnlAr oy vErDI. Şu An koltuklArı­nızDA HDP’nIn oylArıylA oturuyorsu­nuz. Bu IttIFAktA, CHP IlE yAptığınız IttIFAktA HDP’nIn oylArının EtkIsI vArDır.”

CHP ve İyi Parti’nin zımni ittifak ortağı olan HDPKK, ara sıra ‘hizaya getir mek’ için böyle tep kiler veriyor. Mesele geçen seneki Cumhuriyet Bayramı’nda da CHP İsviçre Birliği’nin Zürih’te düzenle diği kutlamayı PKK sempatizan­la rı basmıştı.

İçeriye giren PKK yandaşla rı, Öcalan pankartını açıp slogan attılar. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu ve CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç’un da bulunduğu salondan PKK yandaş larını kovmak yerine, CHP İsviçre Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Konakçı, “Açıklamanı­zı saygıyla karşıladık sizi dinledik. Siz bizi dost olarak görmeyebil­irsiniz, biz sizi dostumuz olarak görüyoruz” şek linde konuşmuştu.

Gezi kalkışması sırasında Atatürk ile Öcalan posterleri­nin yan yana getirilmes­iyle başlayan süreç, “Her eve HDP’ye bir oy” ile devam etti. Ve bugün terörü meş rulaştırıp, PKK sempatizan­larına ‘dostumuz’ diyen bir vasıta gelin di. Bakalım Erdoğan düşmanlı ğı yüzünden daha ne hallere düşü lecek?

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye