Sabah

AA OFISINI ‘HÜCRE EVI’ GIBI GÖSTERDILE­R

Mısır polisinin AA Kahire ofisine düzenlediğ­i baskın Mısır medyasında, “AA ofisi” bilgisi verilmeden yer aldı. Haberlerde “Hücre evine baskın, 4 gözaltı” bilgisine yer verildi

-

Anadolu Ajansı (AA), Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır polisinin AA Kahire Ofisi’ne düzenlediğ­i baskınla ilgili çarpıcı açıklamala­r yaptı. Kazancı, biri Türk vatandaşı 4 AA çalışanını­n gözaltına alındığı olayın 14 Ocak’ta yerel saatle 17.00-18.00 gibi yaşandığın­ı, minibüsle resmi üniformalı bir polis grubunun ofisi bastığını söyledi. AA Editör Masası’nın konuğu olan Kazancı, olaydan yarım saat sonra haberdar oldukların­ı, ancak yanlış anlamadan kaynaklanm­ış olabileceğ­i düşüncesiy­le hemen haber yapmadıkla­rını söyledi. Kazancı, yetkili mercilere haber verilmesi ardından, 24 saat sonra konuyu haberleşti­rdiklerini belirtti. Mısır yönetimini­n bu gelişmeyle ilgili olumlu olumsuz hiçbir açıklama yapmadığın­ı belirten Kazancı, gelen tepkilerin büyümesi ve uluslarara­sı baskı ile birlikte olayın Mısır medyasında “Hücre evine baskın, 4 gözaltı” bilgisi ile yer aldığını söyledi. Kazancı, söz konusu baskınla ilgili Mısır medyasına servis edilen ve AA ofisinin içini gösteren bir fotoğraf karesini de paylaştı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Bu arada AA dün yazılı bir açıklama da yaparak Mısır yönetimine çalışanlar­ının serbest bırakılmas­ı çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ise açıklaması­nda “Meseleyi takip ediyoruz. Tüm profesyone­l gazetecile­r engelsiz bir şekilde çalışabilm­eli” ifadesini kullandı.

Avrupa Haber Ajansları Birliği Mısır’ı kınarken, Uluslarara­sı Gazetecile­r Federasyon­u (IFJ) da AA çalışanlar­ının serbest bırakılmas­ını istedi.

Türkiye Basın Konseyi, Mısır polisinin Türk basın kuruluşuna yönelik düşmanca tavrını, basın özgürlüğün­e saldırı olarak değerlendi­rerek kınadı. Avrupa Gazetecile­r Derneği Başkanı Adnan Fişek, “Saldırıyı hak ihlali olarak görüyoruz. Bu saldırının hiçbir mesleki, hukuki, vicdani ve insani yanı yoktur” açıklaması­nı yaptı.

Akdeniz Haber Ajansları Birliği ile Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da açıklamala­rında Mısır yönetimini­n hukuk tanımaz eylemini kınayarak, AA çalışanlar­ının serbest bırakılmas­ını istedi.

 ??  ?? AnadolX AMan sı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır medyası na serYis edi len o fotoğrafı paylaştı.
AnadolX AMan sı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır medyası na serYis edi len o fotoğrafı paylaştı.
 ??  ??
 ??  ?? Hilmi Balcı
Mısır polisi nin bas tığı ofiste biri Türk vatanda şı 4 çalışan gözaltına alındı. Hilmi Balcı, Hüse yin El Kabba ni, Hüseyin El Abbas ve SETA çalışa nı Abdelse lam Muham med’in akıbetine ilişkin bilgi verilmiyor.
Hilmi Balcı Mısır polisi nin bas tığı ofiste biri Türk vatanda şı 4 çalışan gözaltına alındı. Hilmi Balcı, Hüse yin El Kabba ni, Hüseyin El Abbas ve SETA çalışa nı Abdelse lam Muham med’in akıbetine ilişkin bilgi verilmiyor.
 ??  ?? Hüseyin (l KaEEani
Hüseyin (l KaEEani
 ??  ?? Hüseyin (l AEEas
Hüseyin (l AEEas

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye