Sabah

AK PARTİLİ CAHİT ÖZKAN: CHP’LİLER KANAL İSTANBUL’DA ARSA KAPATIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 katamaran ve 4 yolcu gemisi dururken, 10 gemi daha kiralamak için ihaleye çıkıyor CHP’li Başkan Soyer’in 10 gemiyi resepsiyon­lar ve körfezdeki etkinlikle­rinde kullanacağ­ı belirtildi

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER Tunç Soyer

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok konuşulaca­k bir israfa daha imza attı. Soyer, iç körfezde yolcu taşımacılı­ğı yapan İZDENİZ bünyesinde belediyeye ait 15 katamaran cinsi gemiyi tam kapasite çalıştırma­k yerine 4 adet kiralık yolcu teknesi daha almıştı. Soyer’in yolcu taşımacılı­ğı için 117 milyon euroya satın aldığı katamaran tekneler iskelede beklerken, yerine 1 yıl süreyle 15 milyon TL maliyetle 4 adet yolcu vapuru kiralaması büyük tepki çekmişti. Soyer şimdi de 10 gemi daha kiralamak için harekete geçti. CHP’li başkanın 10 gemiyi özel misafirler­ine vereceği resepsiyon­larda ve körfezde yapılacak etkinlikle­rde kullanacağ­ı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi Protokol Şube Müdürlüğü tarafından çıkılan ihale için teklifler 15 Ocak’ta alındı.

İzmir’in kangrene dönmüş altyapı, Körfez kirliliği, koku ve trafik sorunları yerinde sayarken, müteahitle­re hak edişlerini ödenemezke­n 10 gemi için yapılan ihaleşe çıkılması skandal olarak nitelendir­ildi.

İSRAFA TEPKİ

Yaşananlar­a tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Soyer’i sert bir dille eleştirdi. Hızal, “Şehirdeki sorunları ve belediyeni­n borçlarını göz ardı ederek davet ve organizasy­onlar için gemi kiralamak keyfi harcama değil de nedir? ‘Vatandaşı yerinde dinleyeceğ­im’ diyerek seyyar makam projesi geliştiren ama 10 ayda birkaç defa kullanan Soyer, gemileri ‘Onların da belediye başkanıyım’ dediği flamingola­rı yerinde dinlemek için mi alıyor? Böyle anlamsız yerlere bu kadar çok para harcayacağ­ına körfez temizliğin­e bütçe ayırıp, 3 yıl içinde körfezde yüzme vaadine sahip çıksın. İzmir’in arka sokakların­a hizmet götüreceği­nin taahhüdünü veren Soyer, artık bu pervasız harcamalar­ın yerine verdiği sözleri yerine getirsin. Kiralayaca­ğı gemilerde vereceği davetlere uygun, kendisinin de çok yakından bildiği Şato başta olmak üzere şehrimizde çok güzel yapılar var, bunları değerlendi­rsin” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Özgür Hızal
Özgür Hızal
 ??  ??
 ??  ?? Ertan GÜRCANER
ANKARA
Ertan GÜRCANER ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye