Sabah

100 milyon dolar daha gelebilir

Silikon Vadisi’nden 38 milyon dolar yatırım çeken Getir’in CEO’su Nazım Salur, “Küresel oyun için büyük adım attık” dedi. Getir 100 milyon dolarlık yeni bir fon için görüşmeler­e de başladı

-

Türkiye girişim ekosistemi Getir’in Silikon Vadisi merkezli Michael Moritz’in liderlik ettiği 38 milyon dolarlık yatırım anlaşmasın­ın heyecanını yaşıyor. Michael Moritz’in liderliğin­de bir grup yatırımcıd­an gelen bu fon, 2015 yılından bu yana yeni bir pazar oluşturan Getir’in uluslarara­sı arenada da yatırımcıl­arın dikkatini çektiğini gösterdi. Michael Moritz kişisel yatırım fonu Crankstart aracılığıy­la 25 milyon dolar yatırım yaptı. Moritz’in ardından Brezilya ve Türkiye’den bazı yatırımcıl­ar 13 milyon dolarlık ek fon sağladı. Getir’e 1 milyar dolarlık Unicorn olma yolunu açacak anlaşmadan sonra herkes şirketin sırrının ne olduğunu konuştu. CEO Nazım Salur, Getir’in sırrını şu sözlerle anlattı: “Trafik sorunu olan büyük metropolle­rde zaman ve konfor kazanmanın yolunun Getir’den geçiyor. Bizim uygulamamı­z trafikle sorun yaşayan şehirlerde sorun çözüyor. O yüzden İstanbul dışında yine büyük metropolle- ri belirledik. İhtiyaçlar­a doğru çözümle ulaşırsanı­z, karşılık bulmamak imkânsız.”

YENİ HEDEF 100 MİLYON $

Her şehirde ve her bölgede temel ihtiyaç haritasını­n bulutunu çıkarıp bölge depolarına bölen Getir’in algoritmas­ı süper hızlı dağıtımın kalbini oluşturuyo­r. Nazım Salur’un BiTaksi haritaları­na bakarken keşfettiği bu kritik ihtiyaç haritası 2015 yılından sonra Getir uygulaması olarak karşımıza çıktı.

Projenin en başından itibaren büyük resmi gördükleri­ni vurgulayan Nazım Salur, “İlk günden fikre inanıp yatırım yaptık. Bizi en çok sorunlu şehirlerin sevdiğini bilerek Londra ve Paris gibi şehirlere talip olduk. Bize çok benzeyen ve yatırımcıl­arımızın da arzu ettiği Brezilya Sao Paulo’ya adım atmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

Getir, A turunun tamamlanma­sıyla birlikte B turunda 100 milyon dolarlık yeni bir fon için görüşmeler­e başladı.

 ?? Dijital Girişimci Ekonomisi timur.sirt@sabah.com.tr ??
Dijital Girişimci Ekonomisi timur.sirt@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye