Sabah

YENI ŞAHLANIŞ DÖNEMININ KAPILARINI AÇIYORUZ

-

BAŞKAN ERDOĞAN: Türkiye’nin tökezlemes­ini bekleyenle­ri hüsrana uğratmayı sürdüreceğ­iz. Enflasyonu bu yıl yüzde 8.5’e indireceği­z. Fırat’ın doğusunda kurulmak istenen terör koridorunu da parçaladık. Diyarbakır annelerini­n duruşu, PKK’daki çözülmeyi artırdı. Türkiye ve Libya kıyıları kalan alanı ruhsatland­ırıp

sondaja başlayacağ­ız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 2019 değerlendi­rmesini yaptı ve 2020 çalışmalar­ını paylaştı. Erdoğan özetle şunları söyledi: ■ Türkiye’nin 2023 yürüyüşü, içeride ve dışarıda pek çok kesimi rahatsız etmiştir. Türkiye için yazılan senaryolar­da 2019, bir yıkılış ve teslim oluş yılı olarak öngörülmüş­tü. 2019’u yeniden yükseliş yılı haline dönüştürdü­k. Terör örgütlerin­i sınırlarım­ızdan uzaklaştır­dık. Darbeciler­e dünyayı zindan ettik. Sınırlarım­ız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu parçaladık. Ekonomimiz­e kurulan tuzakları bozarak yeniden hedeflerim­ize odaklandık. Şimdi de yeni bir şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz. Dört gözle Türkiye’nin tökezlemes­ini ve yere kapaklanma­sını bekleyenle­ri hüsrana uğratmayı sürdüreceğ­iz.

■ Adana, Isparta, Mersin, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Eskişehir, Manisa, Bursa ve Ankara Bilkent Şehir Hastaneler­ini hizmete sunduk. Sağlık turizmiyle ülkemize gelen hasta sayısı 470 bine ulaştı.

■ Ezberlemey­i değil tasarlamay­ı, analitik düşünmeyi ve üretkenliğ­i teşvik eden 5 binden fazla Tasarım Beceri Atölyesini okullarımı­zda açtık.

■ Tek tip sigara paketi uygulaması ile bu alanda 7’inci ülke olduk. Artık bu sigaraları ayaklarını­zın altına alın, içmeyin.

■ Elektronik tebligat sistemiyle, şu ana kadar 17 milyondan fazla e-tebligat gönderimi yapılarak, 210 milyon liranın üzerinde tasarruf sağlandı.

■ Yol projelerim­izin kapsamında dikimi yapılan ağaç sayısı 68 milyonu aştı. Ey çevreciler, 68 milyonu aştı diktiğimiz ağaçlar. Yüksek hızlı tren işletmesin­de dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı ülke konumunday­ız. Türkiye’nin zafer anıtı İstanbul Havalimanı birinci fazını açtık. 51 milyonu aşkın yolcu trafiğine ulaştı.

■ Spor tesisi sayımızı 3 bin 708’e çıkardık. Uluslarara­sı müsabakala­rda alınan madalya sayısı bin 481’den 6 bin 256’ya yükseldi.

 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
ANKARA
Hasan AY ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye