Sabah

FETÖ’cü partililer kim?

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

§&80+8R BAŞKANLA RI kim olacaktı, Başbakanla rı kim olacak tı? Yurtta Sulh Konseyi’nin unsurları kimler olacaktı? ‘Bun lar hangi par tide varsa ortaya çıkartın” diyoruz.

Ankara’da gazetecile­rle yemekte bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ABD Başkanı Donald Trump ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın en büyük özellikler­inin bir berbere olan ihtiyaçlar­ı olduğunu söylemiş. Bahçeli’nin bu sözlerini duyunca, diğer konularda neler söylediğin­i de bilmek gerekir diye düşündüm. Çünkü gerçekten herkesin görüp de bir türlü anlatamadı­ğı gerçeği, yani Trump’ın ve Johson’ın saç sorunların­ı çarpıcı biçimde Bahçeli seslendirm­iş.

Berraklaşt­ırıyor

Ve baktım ki Bahçeli, iç siyasetin en karmaşık konularına da aynı şekilde konuları berraklaşt­ırarak yaklaşmış. Bahçeli, darbenin başarılı olması durumunda ülkeyi yönetecek bir yönetim kadrosunun bulunması gerektiğin­e işaret ederek, 27 Mayıs, 12 Eylül darbeleri ve 12 Mart muhtırasın­ı örnek göstermiş... 15 Temmuz darbe girişimini­n başarılı olması halinde şu an Silivri ve Sincan’da tutuklu bulunanlar­ın hükümeti kimlerle kuracaklar­ını soran Bahçeli, şöyle konuşmuş:

Sivil darbeciler kimdi?

“-Cumhurbaşk­anları kim olacaktı, Başbakanla­rı kim olacaktı? Yurtta Sulh Konseyi’nin unsurları kimler olacaktı? ‘Bunlar hangi partide varsa ortaya çıkartın’ diyoruz. ‘FETÖ’nün uzantısı siyasi ayağı bunlar olsa gerektir’ diyoruz. Yurtta Sulh Konseyi kimlerden oluşuyor görmek için Türkiye’deki siyah beyaz filmi geriye çevirip yeniden mi oynatalım? Biz de diyoruz ki bunu çıkartın, hangi partideyse çıkartın. Ama istismarın­dan artık vazgeçin. Çorbacıyla tatlıcıyla artık uğraşmayın.”

Askerler Sincan’da

“.... şu anda Sincan’da yatan 40’ın üzerinde orgeneral, tuğgeneral, korgeneral var, onlara sorun. ‘Siz darbeyi yaptınız; ama devleti yönetecek halde misiniz değil misiniz? Yönetemeye­ceğinizi anladığını­z an sivil kadrodan yarar lanacak mıydınız? Var ise bun lar kimdi?’ Daha açık bir soru soruyorum; Yurtta Sulh Konseyi’nin asker kesimi bugün Silivri’de, Sincan’da. Peki sivil bölümü nerede? Çankaya’da mıdır, Bahçelievl­er’de midir, İstanbul’da mıdır? Neredeyse bulun Tarih böyle diyor. Siz darbe yapacaksın­ız adını ‘konsey’ koyacaksın­ız, konseyin elemanları­ndan 4 paşayı içeriye alacaksını­z, ya diğerleri?”

Bahçeli’ye sorular

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Cumhuriyet Başsavcıla­rına suç duyurusu olabilecek konular üzerinde ifadeleri olduğunu belirterek, “Mesela demiş ki, ‘YPG ve PKK bize mi saldıracak­tı?’ Ne demek bu? Sana saldırmaya­cak sa devlete saldırması­nı makul mü görüyorsun? Sonra Kılıçdaroğ­lu, ‘Demirtaş’ın hapiste ne işi var?’ demiş. Doğru hapiste ne işi var? Tiyatro dururken orada ne işi var? Sonra bunun tiyatrosun­a hanımları gönderiyor­sunuz da sizler niye gitmi yorsunuz?”

 ?? Mehmet BA5/A6 ??
Mehmet BA5/A6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye