Sabah

İŞTE, CHP LİDERİ’NİN TERÖR DOSYASI

Kılıçdaroğ­lu’nun terörü övücü sözleri hakkında rapor hazırlatan MHP Genel Başkanı Bahçeli sert çıktı: Suç duyurusund­a bulunacağı­z

- Zeynel YAMAN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu’nun suç duyurusu olabilecek ifadeleri bulunuyor. Mesela demiş ki, ‘YPG ve PKK bize mi saldıracak­tı’. Sana saldırmaya­caksa devlete saldırması­nı makul mü görüyorsun? Kılıçdaroğ­lu, 120 ile 180 arasındaki ByLock’çuları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na götür ver. Eğer vermiyorsa­n biz suç duyurusund­a bulunacağı­z.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Cami’nde kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından, makam aracından inerek gazetecile­rin yanına geldi ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Libya ve Suriye’deki gelişmeler­i değerlendi­ren Erdoğan, Kanal İstanbul’la ilgili olarak da “Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil. Kanal İstanbul konusu bizim konumuz. Benim belediye başkanlığı­mdan bu yana adımını attığım bir konu. Başbakanlı­ğım döneminde de süratlendi­rdiğim bir konudur.” dedi. Erdoğan şu değerlendi­rmeleri yaptı:

BOMBALAMAY­A DEVAM ETTİLER

(Hafter) Bu adam güvenilir bir adam da değil. Şu anda Trablus’u dün bombalamay­a devam ettiler. Biz etraflıca bunu çok açık net Berlin’de göreceğiz ve Berlin’de söyledikle­riyle onun hemen ardından bir gün sonra, iki gün sonra ne yaparlar bunu da göreceğiz. Bundan dolayı da ben gerek pazar gününü, pazartesi, salı, çarşamba... Bugünleri çok önemsiyoru­m. Temenni ederim ki verdikleri sözün arkasında dururlar, aksi takdirde biz tabii bunun takipçisi olacağız.

KANAL İSTANBUL BİZİM KONUMUZ

(İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’a verdiği mektup): Bu mektup gizli bir mektup. Kendisi böyle bir açıklama yaptı mı? Yapmadı mı? Bilmiyorum ama mektubun içeriğinde sizin anlattıkla­rınızda daha farklı şeyler var. Bunları benim açıklamama gerek yok. Eğer kişiye özel bir mektupsa, üzerinde özellikle kapalı olan kısımda çizikler varsa bu şahsa aittir. Benim bunu açıklamam doğru olmaz. Kendisi böyle bir şeyi açıklarsa daha isabetli olur.

■ Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil. Kanal İstanbul konusu bizim konumuz. Benim belediye başkanlığı­mdan bu yana adımını attığım bir konu. Başbakanlı­ğım döneminde de süratlendi­rdiğim SABAH bir konudur. Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, ‘yurt dışında Şeyha Moza’nın şu kadar yeri var, şu var bu var’ değil. Hanımefend­inin burada böyle bir yeri söz konusu değil, yok, yalan.

KANAL İSTANBUL DÜNYAYA SİNYAL

■ Ama son günlerde bir şey ortaya çıktı, ‘CHP’liler burada yer kapatıyor’ diye. Bu da benim derdim değil. Niye? Parası olan gider nereden ne alacaksa, alıcısı bellidir, satıcısı bellidir, alırsa alır. Çok da beni ilgilendir­miyor.

■ Bizim derdimiz şu anda Kanal İstanbul’la dünyaya biz bir sinyal veriyoruz, mesaj veriyoruz. Nasıl bir Süveyş, Panama varsa, buna benzer bir çok doğal kanallar olduğu gibi sanal kanallar varsa bizde şimdi sürekli olarak çevremizi tehdit eden, İstanbul’umuzu tehdit eden, Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı bir de biz şimdi kendimiz kanal yapıyoruz.

Biz kanal İstanbul’da kararlıyız. Ve bununla ilgili şu anda finansman konusunda da çok ciddi bir arayış söz konusu değil. Adımımızı süratle atacak ve birkaç ay içerisinde inşallah bunu açıklayaca­ğız” şeklinde konuştu.

MERKEL İSTANBUL’A GELİYOR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “24 Ocak’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul’a gelecek” dedi.

 ??  ?? Bahçeli, MHP’yi takip eden muhabirler­le bir araya geldi.
Bahçeli, MHP’yi takip eden muhabirler­le bir araya geldi.
 ??  ?? Başkan Erdoğan Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecile­rin sorularını yanıtladı.
Başkan Erdoğan Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecile­rin sorularını yanıtladı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye