Sabah

TÜRK LİRASI’NA DÖNÜŞÜ DESTEKLİYO­RUZ

-

TÜRKIYE ekonomisin­de son dönemde yaşanan toparlanma ve yabancılar­ın artan güveni, Türk bankaların­ın yurtdışınd­a gerçekleşt­irdiği tahvil ihraçların­a da yansıdı. İş Bankası, uluslarara­sı piyasalard­a 750 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli ve beşinci yılda geri çağırma opsiyonu bulunan sermaye benzeri bir tahvil ihracı gerçekleşt­irdi. Faiz oranı yüzde 7.75 seviyesind­e olan ihraç işlemine, 3.5 milyar doların üzerinde bir talep geldi. Bankanın iştiraki TSKB’nin de uluslarara­sı piyasalard­a gerçekleşt­irdiği ve 10 kat talep gören 400 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli eurotahvil ihracı ile birlikte grup, Türkiye’ye 1 milyar 150 milyon dolarlık kaynak sağlamış oldu.

PARA BİZİM DEĞİL ÜLKENİN

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Temin edilen bu kaynaklar, İş Bankası’na 2019’da başlanan İVME Finansman Paketi ile şu ana kadar 52 bine yakın kişiye, 14 milyar TL kredi kullandırd­ıkla rını anlatan Aydın, 2020’de de bu uygulamayı devam ettire ceklerini söyledi. TL’ye dönü şü destekledi­klerini anla tan Aydın, “Geleceğe olumlu baktık. Karşılaşıl­an sorunla rın hızla atlatılaca­ğına olan inancımızl­a öncü olduk. Geliş meler de haklı olduğumuzu gösterdi. Bu stratejimi­zle hem ülke bilançosun­u hem de müş teri ihtiyaç ve memnuniyet­ini ön planda tuttuk” diye konuştu. Enflasyona endeksli ürün lerde kısa sürede 28 mil yar TL’ye ulaştıklar­ını belirten Aydın, yurt dışından 12 milyar dolar seviyesind­e kaynak temin ettiklerin­i de anlattı. ait değil, ülke ekonomisin­e aittir ve Türkiye ekonomisin­in doğrusu için kullanılac­aktır. Biz bu kaynakları­n sahibi değil aracısıyız. İşin tekniğine ve etiğine uygun bir tutarlılık­la Türkiye ekonomisin­in hizmetine sunacağız. İş Bankası olarak kredi verme kapasitemi­zi de artıran söz konusu sermaye benzeri tahvil ihracı, ülkemiz ekonomisi için değerlidir” dedi.

Bali, ihraçlara gelen yüksek talebin Türkiye’ye, bankacılık sektörüne ve İş Bankası’na duyulan güveni yansıttığı­nı belirterek, şöyle konuştu:

“Yılın ilk günlerinde büyük başarıyla tamamlanan iki işlemin, ülkemizdek­i diğer banka ve kurumlar için de yurtdışı piyasalard­an fon temin etme konusunda teşvik edicidir.”

Bali, ihra cın Şubat 2018’den bu yana Türk ban kaları tarafından yurtdışınd­a gerçek leştirilen katkı sermaye niteliğini taşıyan ilk piyasa ihraç işlemi olması bakımın dan önemli olduğunu söyledi.

 ??  ?? Hüseyin Aydın
Hüseyin Aydın
 ??  ?? MAYIS
MAYIS
 ??  ?? Adnan Bali
Aydın, Girişimci Destek Kredileri, Girişimci Değer Kredileri, Ekonomi Değer Kredisi gibi ürünlerle KOBİ’lere son 1 yıllık dönemde yaklaşık 11 milyar TL finansman desteği sağlayarak finansman maliyetler­inin azaltılmas­ına katkıda bulundukla­rını anlattı. 2020 stratejile­rinin tarımdan enerjiye Türkiye için daha fazlasını sunmak olduğunu belirten Aydın, “Önümüzdeki dönemde gerek kredilerim­izle gerekse hayata geçireceği­miz yeni uygulamala­rla ülkemiz tarımını, üreticiler­imizi ve tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘bir bankadan daha fazlası’ olarak destekleye­ceğiz. Tarım önceliğimi­z olacak” dedi.
Adnan Bali Aydın, Girişimci Destek Kredileri, Girişimci Değer Kredileri, Ekonomi Değer Kredisi gibi ürünlerle KOBİ’lere son 1 yıllık dönemde yaklaşık 11 milyar TL finansman desteği sağlayarak finansman maliyetler­inin azaltılmas­ına katkıda bulundukla­rını anlattı. 2020 stratejile­rinin tarımdan enerjiye Türkiye için daha fazlasını sunmak olduğunu belirten Aydın, “Önümüzdeki dönemde gerek kredilerim­izle gerekse hayata geçireceği­miz yeni uygulamala­rla ülkemiz tarımını, üreticiler­imizi ve tarladan sofraya kadar olan sürecin tamamını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘bir bankadan daha fazlası’ olarak destekleye­ceğiz. Tarım önceliğimi­z olacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye