Sabah

YABANCIDA EN RAHATI TÜRKİYE!

RAPORDA $VRUPA ÜLKESI ARASINDA YABANCI TRANSFERIN­IN EN KOLAY GERÇEKLEŞT­IĞI LIGIN TÜRKIYE’DE OLDUĞU BELIRTILDI

- 5BOFS ,BSBNBO UBOFS LBSBNBO!TBCBI DPN US

Benchmarki­ng Raporu’nun detayları şöyle:

TÜRKIYE kuralıyla 14 Avrupa’nın yabancı futbolcu en rahat ülkesi Buna olarak göre 19 adlandırıl­ıyor. ülkede yabancı sınırlamas­ı bulunmuyor.

AVRUPA’DA kulüp bir önceki sadece sezona yedi göre tribün 7 bin doluluk ve üstü artırabild­i. ortalaması­nı Bu kulüplerde­n oldu. birisi de Fenerbahçe

TÜRKIYE, Polonya ile birlikte son 10 yılda 20 ve üstü stadyum inşa eden iki ülkeden biri durumunda.

MAÇ günü gişe geliri artışında Türkiye %52 olan artışıyla bir numara olurken Başakşehir Kulübü %158’lik artışla ilk sırada yer aldı.

Türk ekipleri maç günleri 89 milyon Euro toplam gelir elde etti.

55 federasyon­da yer alan futbol kulüpleri 1.4 milyar sosyal medya takipçisin­e sahip. 20 kulüp, 10 milyon takipçi barajını aşarken üç büyükler bunların arasında yer aldı.

SÜPER LIG ekiplerini­n 14’ü zarar etti. Türkiye %22’lik kâr etme oranıyla sonlarda bulunuyor. En fazla kâr eden lig ise 20 takımının 18’i kâr açıklayan İspanya La Liga.

MAAŞ giderleri en fazla artış gösteren ülke de Türkiye oldu. Türk kulüplerin­in maaş ödemeleri kur dalgalanma­sı nedeniyle %36 arttı.

AVRUPA liglerinin ortalama seyirci sayısında, geçtiğimiz mali yıla oranla %2’lik artış tespit edildi. Bu yükselişe en çok katkı veren ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Rusya. TÜRK kulüplerin­in toplam gelirlerin­in %42’sini yayın haklarında­n elde ettiği belirtildi. Yeni yayın anlaşmasıy­la birlikte yayın gelirinin lira bazında %40 arttığı görüldü. Ancak liranın Euro karşısında­ki değer kaybı, kulüplerin kasasına giren paranın %18 azalmasına neden oldu.

AVRUPA futbolunun toplamda 6 milyar Euro’yu aşan sponsorluk ve reklam gelirleri büyümeye devam etti. Bu pastada en fazla paya İngiltere ve Almanya sahip. Türkiye’de de geçtiğimiz mali yıla oranla %10’un üzerinde artış sağlandığı tespit edildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye