Sabah

Demirtaş’ın edebi kişiliği

- melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı bir kitabı sahneye uyarlanmış. Oyunun, daha doğrusu Demirtaş’ın prömiyerin­deki “onur konukların­ın” verdi ği poz üzerine başlayan tartışma da hararetle devam ediyor.

Herkes, soldan sağa HDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Gültan Kışanak, Kadir İnanır, Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğ­lu ve Canan Kaftancıoğ­lu’nun yer aldı ğı bu kare hakkında yorum yapıyor.

Hatta daha sanatsal görünsün diye eşlerin gitti ği oyun hakkında kocalar da devreye girdi... Aralarında, kamerala rın karşısına geçip eşleri “oturmasını kalkmasını bilir” türünden ni, komiklikle­rle savunanlar bile vardı.

Sanırım görüşünü açıklamaya­n bir ben kal dım.

Ketumluğum­un sebebi, gazeteci büyüğümüz Hıncal Uluç’un, Demirtaş’ın kitabını okumadan, oyununu izlemeden yorum yapmanın uygun olmadığı yönündeki tavsiyesi ni yerinde bulmam değil elbette.

★★★

Zira bir gazeteci olarak Demirtaş’la münasebeti­min nedeni onun siyasi kim liği.Kendisiyle iki kez karşı karşıya geldim. Biri 10 yıl önce röportaj için Diyarbakır’a git tiğimde. Diğeri ise, Demirtaş’ın ve partisinin göbeğinde olduğu, 50 vatandaşın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olaylarınd­an birkaç ay sonraydı sanırım.

Her ikisinde de merak edip kendisine sor duğum konuların neler olduğunu zaten yıllardır bu köşelerden yazıyorum.

Şimdi de hakkındaki terör suçlamalar­ından yargı önünde henüz aklanamamı­ş bir siyaset çi olarak edebi yönü ya da yalnızca sahnede açığa çıkan “içindeki çocuk” falan umurunda bile değil.

Terör yüzünden yitip gidenlerin, arada derede kalıp hayatı kayanların gerçek öykü leri dururken, Demirtaş’ın kitapların­daki “meleklerin­in cinsiyetin­i” tartışacak değilim.

★★★

Peki, o halde suskunluğu­mun sebebi ne ola bilir?

Ne olacak?

Güneş’i göstermeye fener mi lazım.

Bizler anlatmasak da görmeyen mi var mizanseni?

CHP İstanbul seçimlerin­i kazanmalar­ını sağ layan Kürt vatandaşla­rın oylarını korumak için HDP ile kurduğu “maslahatgü­zar” seviyesin deki ilişkiye devam ediyor.

“Aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde”

duruyor, o kadar. Bu arada Millet İttifakı’nın HDP’den büyük ortağı İYİ Parti’nin Genel Başkanı

Meral Akşener acaba bu kareye niçin girme

di dersiniz?

Sakın bu Demirtaş Meral Hanımın sevmedi ği bir yazar falan olmasın!

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye