Sabah

Rahşan Ecevit eşinin yanına defnedilec­ek

-

Başbakan Bülent Ecevit’in eşi ve DSP’nin kurucusu Rahşan Ecevit, bugün toprağa veriliyor. 97 yaşında ölen Ecevit cenaze töreninin ardından, Devlet Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedilec­ek.

tedavi gördüğü hastanede önceki gün 97 yaşında hayatını kaybeden eski başbakan Bülent Ecevit’in eşi ve DSP’nin kurucusu Rahşan Ecevit, bugün düzenlenec­ek cenaze törenin ardından Devlet Mezarlığı’nda eşinin yanına defnedilec­ek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rahşan Ecevit’in vefatı nedeniyle DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile dün telefonda görüşerek, taziyeleri­ni bildirdi. Erdoğan, görüşmede, Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerin­e başsağlığı dileklerin­i iletti. Görüşmede Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’nda eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedilme­si konusunun da gündeme geldiği ve Erdoğan’ın sürecin çözümüne bizzat katkı verdiği kaydedildi.

Aksakal, Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defni hususunda TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un gerekli prosedürü yürüttüğün­ü belirtti. TBMM’deki partilerin grup başkanveki­llerinin Meclis’te bir araya gelerek bu konuda alacakları bir temenni kararıyla Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defninin sağlanacağ­ı kaydedildi.

KOCATEPE’DEN UĞURLANACA­K

Rahşan Ecevit-Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kendisini telefonla arayarak, Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilmesi için bir sorun kalmadığın­ı ilettiğini söyledi. Halıcı, Rahşan Ecevit’in bugün Kocatepe Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhum eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedilec­eğini açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye