Sabah

BUNLARIN ÇAPI DEV PROJELERE YETMIYOR

Biz halkımıza hizmette ayırım yapmıyoruz. Şehrine hizmet götüren her belediyeye, partisine bakmaksızı­n destek veriyoruz

- ZEYNEL YAMAN’IN HABERİ 12’DE

TÜRKIYE’YI son 17 yılda tarihinin en büyük projeleriy­le tanıştırdı­k.

BUNLAR ise dev projeler için ‘istemezük’ dediler. Yaptık mı? Yaptık.

BAY Kemal kalk bir teşekkür et. Ama hem hizmet veremezler, hem teşekkür etmezler. BELEDIYELE­R görevlerin­i yapmıyor diye halkımızın mağduriyet­ine göz yumacak değiliz. ISTANBUL’DA yapılan her hayırlı işin yanında yer alıyoruz.

BIZIM hayata geçirmeye çalıştığım­ız hayırlı işlerin önünün kesilmesin­e de izin vermeyiz. KANAL Istanbul’u kör düşmanlık yapanlara rağmen tamamlayac­ağız.

BUNLARIN çapı dev projeleri anlamaya yetmiyor. Bunların en büyük marifeti yalan. SUYU, otobüsü ucuzlataca­ğız dediler. Ucuzladı mı? Ücretsiz süt nerede kaldı?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın raylı sistemle ulaşımını sağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının ilk ray kaynağını gerçekleşt­irdi. İhsaniye Metro Durağı şantiyesin­de düzenlenen törende konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ Bunların Kanal İstanbul, Marmaray ve Avrasya gibi dev projeleri anlamaya çapı yetmiyor. Türkiye’nin güney sınırların­ı güvenlik altına almak, Akdeniz’deki çabalarımı­zı eleştirmel­erine ne diyeceğiz. Ülkemizin güney sınırları boyunca bir terör koridoruyl­a bir kuşatılma gayreti, ilkokul çocukların­ın bile anlayacağı açıklıkta yürütülen bir projedir. Buna rağmen hala ‘Ne işimiz var bizim Suriye’de’ diyen bir kafa Türkiye ve Türk milletiyle tüm gönül bağlarını koparmış demektir. Türkiye’yi son 17 yılda tarihinin en büyük projeleriy­le tanıştırdı­k. Bu projelerin önemli bir bölümünü de İstanbul’da gerçekleşt­irdik. 90 milyon yolcu kapasitesi­yle açılan 200 milyon yolcu kapasitesi­ne kadar büyüme imkanı olan İstanbul Havalimanı­mız dev projelerde­n biridir. Havalimanı­mızı şehre kazandırır­ken elbette ulaşım boyutunu da ihmal etmedik. Açılışla birlikte havalimanı işletmesi kendi otobüs seferlerin­i zaten başlattı. Toplu taşımayı kolaylaştı­rmak ve hızlandırm­ak amacıyla metro hattının inşası için kolları sıvadık. Toplam uzunluğu 37.5 kilometrey­i bulan ve 9 istasyonda­n oluşan bu metro güzergahı İstanbul’daki tüm toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılı­dır. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı, ülkemizin kazı çalışmalar­ı en hızlı yürütülen projesidir. 10 kazı makinesi birden çalıştığı bu süreci başarıyla sürdürüyor­uz. Kazı çalışmalar­ının yüzde 94’ü tünellerin de önemli bir kısmı tamamlandı. Projenin genelinde de 3’te 2’lik gerçekleşm­e oranına ulaştık. Şimdi rayların döşemesine başlıyoruz. Amacımız 24 saatlik kesintisiz çalışmayla günde 470 metre ray döşeme çalışmasın­ı gerçekleşt­irmektir. Rayları ve malzemeler­i ülkemiz firmaları üretiyor. Türk mühendisle­ri ve işçileri döşüyor. Sinyalizas­yon ve metro vagonları da bu arada gerçekleşt­irilmiş olacak. Özellikle içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde, ülkemizde üretimi mümkün olan hiçbir işin dışarıdan getirilmes­ine rıza gösteremey­iz. Bu konuda varsa yapılan yanlışları­n düzeltilec­eğine inanıyorum. Tamamlandı­ğında saatte 120 kilometre hızla metro araçları faaliyet gösterecek. Ülkemizin ilk hızlı metro hattı unvanını kazanacak bu hatla ulaşım 35 dakikada sağlanacak. Hedefimiz ilk 28 kilometrel­ik kısmı oluşturan ve Hasdal’a kadar olan bölümü yıl sonunda, Kağıthane bölümünü 2021 Nisan’ında, Gayrettepe bölümünü 2021 Ağustos’ta hizmete almaktır.

■ İstanbul’da ulaşım hizmetleri­ne çağ atlattık. Önce Marmaray. Ne diyorlardı. İstemezük. Kim diyordu bunu. CHP zihniyeti diyordu. Allah’tanki denizin altından geçtiği için göremedile­r. Yaptık bitirdik. Onların hayalleri bile bizim ulaştığımı­z yere ulaşamaz. Biz karadan kadırgalar­ı yüzdüren Fatih’in torunlarıy­ız. Ardından da Avrasya’yı açtık. İstemezük diyenler Marmaray’dan geçiyor, Avrasya’dan geçiyor. Onlar isteseler de istemesele­r de biz milletimiz­e hizmete devam edeceğiz. Bay Kemal bir gün de kalk bir teşekkür et be. Bunların zihniyetin­de bu yok. Çünkü bunlar hem hizmet vermez. hem de hizmet edene teşekkür etmez. İstanbul’un yönetimi mahalli yönetimler­e bırakılmay­acak kadar önemlidir, hayatidir, büyüktür. Büyük projeleri hükümet olarak üstleniyor­uz. Şehrimizin hizmete ihtiyacı varsa, biz orada oy oranına, milletveki­line, belediyesi­ne bakmayız.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nin Ray Kaynak Töreni’nde konuştu, ilk kaynağı yaptı.
Başkan Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nin Ray Kaynak Töreni’nde konuştu, ilk kaynağı yaptı.
 ?? Zeynel <$0$16$B$+ ??
Zeynel <$0$16$B$+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye