Sabah

İdeal çiftler

-

RAHŞAN Ecevit, çok par tili yaşama geçtikten sonra tanık olduğumuz ideal evlilikler­den birinin kadın kahramanıy­dı.

Rahşan Ecevit, çok partili yaşa ma geçtikten sonra tanık oldu ğumuz ideal evlilikler­den birinin kadın kahramanıy­dı. Bu ideal evlilikler de kadın erkek birlikteli­ği bazen yoru cu olan yol arkadaşlık­larına da dönüşür. Ama çiftlerin birbirleri­ne olan sevgileri ve saygıları hiç eksilmez. Mevhibe-İsmet İnönü çifti, bu ideal evlilikler­e ilk örnektir. Bu evli liğin ilk meyve si olan erkek çocuk İzzet, Kurtuluş Savaşı sırasında Mevhibe Hanım Malatya’dayken çok küçük yaşta vefat etmiştir. Daha sonra dün yaya gelen Ömer, Erdal ve Özden’i herhalde bu nedenle olacak ileri yaşlarına kadar gözünün önünden ayırmamışt­ır.

Reşide-Celal Bayar çifti, çok par tili demokrasin­in Çankaya’daki ikin ci ailesidir. Bu çiftin erkek çocukların dan biri olan Refii Bayar, Denizbank soruşturma­sı sırasında vefat etmiş ve bu ölümü Reşide Hanım CHP’den bilmiştir. Reşide Hanım 1962’de eşi Celal Bayar’ı cezaevinde ziyaret etmek üzere bindiği Kayseri treninde vefat etmiştir.

Nazmiye-Süleyman Demirel çifti, eşlerin dayanışmas­ının örneğiy diler. Çocukları yoktu fakat birbirleri ni olmayan çocukların­ın yerine koymuş gibi karşılıklı sevgilerin­i ve hoşgörüler­ini seslendiri­rlerdi

Semra-Turgut Özal çifti, kadın erkek dayanışmas­ına ve evliliktek­i aşka örnek bir evlilik yapmışlard­ı. Bazıları Turgut Özal’ın Semra Özal karşısında çok fazla tavizkar olduğu eleştirisi­ni geti rirler. Ama gerçekte karşılıklı saygı ve sevgi eşitliği vardı.

Emine- Tayyip Erdoğan çifti, şu anda da devam eden ideal evlilik lere bir örnektir. Tayyip Erdoğan’ın sağlığı, yediği, içtiği Emine Hanım’ın ana uğraşları arasındadı­r. Çiftin sahip oldukları dört çocuk da, büyüme döne mine kadar Emine Hanım’ın gözetimin de olmuşlardı­r.

Rahşan-Bülent Ecevit çifti, bir birlerini gerçekten seven ve dünyada gözleri birbirleri­nden başka kimseyi gör meyen çifte örnektiler. Rahşan Hanım’ın vefatı ile bu defter de kapandı.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
MHKPHW BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye