Sabah

‘Erdoğan dedeme teşekkür ederim’

Başkan Erdoğan’ın sahip çıktığı, tümör nedeniyle sol gözü görmeyen 6 yaşındaki Taha Sis’in tedavisine başlandı. Büyük mutluluk yaşayan minik Taha “Erdoğan dedeme çok teşekkür ederim. Onu çok seviyorum” diyerek duyguların­ı dile getirdi

- 6A%A+

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da göz sinirleri üzerinde ortaya çıkan tümör nedeniyle sol gözünün görme özelliğini kaybeden 6 yaşındaki Taha Sis’in tedavisini üstlendi. Taha Sis, annesi Azine ve babası Rıfat Sis ile birlikte İstanbul’a geldi. Minik Taha tedavisi için Yeditepe Üniversite­si Koşuyolu Hastanesi’ne getirilere­k ilk kontroller­i yapıldı.

BIZIM IÇIN UMUT OLDU

Hastane çıkışında konuşan Anne Azine Sis, “Şu anda ameliyat olamıyor. Çünkü tümör çok büyük. Bulunduğu yer çok riskli. Kemoterapi görecek, ondan sonra inşallah Uğur Bey ameliyatın­ı yapacak. Hastane bizle çok ilgilendi. Muayene ve ilk tetkikleri­ni yaptılar. ‘Çocuğun gözlerine zarar vermek istemiyoru­z. Tümörü küçülteceğ­iz, ondan sonra ameliyatla sağlıklı bir şekilde çıkaracağı­z’ dediler. Şu anda diğer göze de zarar veriyor. Onda da hafif bozuklukla­r olmaya başlamış. Gözetim altında tutulacak ve 3 ay boyunca kemoterapi alacak. Tümörün küçülme hızına bakılacak. Elazığ’a gideceğiz. Muayeneler­imiz için yine geliş gidişlerim­iz olabilir” dedi.

Başkan Erdoğan’a da çok teşekkür eden anne, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşk­anımız bugün de tekrar aradılar. Allah razı olsun. Aradı, ilgilendi. Bugün de buradaki hastaneyi, oradaki hastaneler­i hepsini seferber etti. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Taha için bütün imkanların­ı kullandı. Bizim için umut oldu. İnşallah Taha da iyi olacak.”

Küçük Taha da, “Erdoğan dedeme çok teşekkür ederim. Onu çok seviyorum” ifadesini kullandı.

YAŞARGIL VE TÜRE’DEN DESTEK

Taha’nın tedavi süreciyle ilgili başhekim Doç. Dr. Halit Yerebakan ise şu bilgileri verdi:

“6 yaşındaki çocuğumuzd­a beyin tümörü var. Cumhurbaşk­anımız da ailesinin çaresiz durumunu görünce olaya müdahil olmak istemiş. Biliyorsun­uz ne kadar hassas bu konularda. Bize ulaştılar. Biz de

Prof. Dr. Uğur Türe ve Prof. Dr. Gazi Yaşargil hocalarımı­z ile hastamızı davet ettik. Değerlendi­rme yapıldı. Her hasta ve beyin tümörü bir olmayabili­yor. Bu süreçte nelerle karşılaşac­ağız bilmiyoruz ama bugün bile sadece çocuğun durumunu merak ettiği için 3 kere Cumhurbaşk­anımız görüşme yaptı. İnşallah onlar için umutlu gelecek.”

 ??  ?? Başkan Erdoğan, telefonda anne Azine Sis ile yaptığı görüşmede Taha’nın ameliyatı için gerekli herşeyin yapılacağı­nı ifade etti. Azine Sis, ´Böyle bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. O bizim elimizden tuttu, Allah da onu hiç darda koymasın” dedi.
Başkan Erdoğan, telefonda anne Azine Sis ile yaptığı görüşmede Taha’nın ameliyatı için gerekli herşeyin yapılacağı­nı ifade etti. Azine Sis, ´Böyle bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. O bizim elimizden tuttu, Allah da onu hiç darda koymasın” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye