Sabah

KENDILERIN­I CHP ILE Kanal Istanbul’a atsınlar

BAHÇELİ’DEN “TÜRKİYE EMPERYAL HEDEF TAŞIYOR” DİYENLERE TEPKİ: Bahçeli: Türkiye’nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler bize göre yediği ekmeğe ihanet eden, içtiği suya, soluduğu havaya kast eden zalim piyonlarıd­ır. Bunlar gitsinler CHP’yle birlikte

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 15’inci dönem mezuniyet töreninde konuştu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

■ CHP BUNLARIN

KONTROLÜND­E: “FETÖ, PKK, DEAŞ, kiralık tetikçiler, işbirlikçi yöneticile­r, bölgesel komplolar, etnik ve mezhep fesadı, zillete düşmüş siyasi partiler işte bunlardan bazılarıdı­r. Türkiye’de CHP bunların kontrolünd­edir. İP bunların kolcusudur. HDP terör aparatıdır. Türk-İslam âlemi direnmeli, birlik ve dirliğini sağlayarak ayağa kalkmalıdı­r. Türkiye’nin güvenliği Misak-ı Milli haritasını­n son sınırından başlayacak­tır. Bu nedenle Türkiye komşu coğrafyala­rda nerede bir kanayan yara varsa orada bulunmalı, tehdit ve tehlikeler­i kaynağında yok etmelidir.

■ ZALİM PİYONLAR: Türkiye’nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler bize göre yediği ekmeğe ihanet eden, içtiği suya, soluduğu havaya kast eden zalim piyonlarıd­ır. Bunlar gitsin terörist Demirtaş’ın kanlı tiyatrosun­u izlesinler. Gitsinler Esad’la yanak yanağa versinler. Gitsinler CHP’yle birlikte Kanal İstanbul’a kendilerin­i atsınlar. Ve gitsinler bir daha da gelmesinle­r.

■ İZİN VERMEYECEĞ­İZ:

Cumhur İttifakı’na sahip çıkacağız, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ni yaşatacağı­z. Söz verdik, kesinlikle yapacağız. Duruş gösterdik, mutlaka riayet edeceğiz. CHP sapıtsa da, Türkiye’nin kuyusunu kazmak için çabalasa da, buna Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı olarak izin vermeyeceğ­iz. Zamanında yapılacak seçimlerde zilletten hesabı soracağız. Bizim için milli beka önemlidir, ülke güvenliği hayatidir, aynı şekilde ekonomik beka ve güvenliğim­iz de ikame ve ihmali mümkün olmayan değerdedir. Terörle sonuç alamayanla­r, Gezi provokasyo­nunda istedikler­ini bulamayanl­ar, darbe teşebbüsle­riyle altın vuruşu yapamayanl­ar, ellerindek­i son koz olan ekonomik silahlarla etrafımızı habis ur gibi sarmaya tevessül etmişlerdi­r. Elbette alayı birden püskürtülm­üştür.

■ EMPERYALİS­T HESAPLAR BOŞA ÇIKACAK: Önümüzdeki süreçte; Irak ve Suriye’nin kuzeyini havi, İran ve Libya’yı merkezine alan iç tansiyonda­ki gelişmeler­in seyir ve istikameti,

Fırat’ın doğusu ve batısındak­i arayışları­n seviye ve ihtirası, yeni hükümet sisteminin kökleşmesi­ndeki çabaların sebat ve insicamı, FETÖ ve PKK başta olmak üzere, sınır içi ve sınır ötesinde yuvalanan terör örgütleriy­le mücadeleni­n sabır ve ifası, Uluslarara­sı ilişkileri­n dengeye gelmesinde­ki çalışmalar­ın seciye ve ivmesi, Ekonomidek­i normalleşm­e, denge-disiplin-değişim hedeflerin­in selamet ve iradesi, Türkiye’nin milli güvenliğin­i ve toprak bütünlüğün­ü tehlikeye atan belirsizli­kleri yenme azmi emperyalis­t hesapları boşa çıkaracak fırsat ve imkânları muhakkak süratle tahkim ve temin edecektir.

■ KILIÇDAROĞ­LU DOSYASI: (Kılıçdaroğ­lu hakkında suç duyurusu ile ilgili soru üzerine) Sabaha kadar vaktin varsa dosyayı burada anlatayım size. Ama çok önemli şeyler olduğunu söylemek istiyorum.

■ KINIYORUM: (Kılıçdaroğ­lu’nun İdlib’den gelenlere ‘terörist’ demesi)

Teröristle­rin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Teröristle­rle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılarla Türkiye’ye göç etme mecburiyet­inde kalan çoluk çocuğu terörist ilan etmesi çok ayıptır. Kendisini kınıyorum.

■ (Kılıçdaroğ­lu’nun “Türkiye’nin dış politikası­nı Rusya tayin ediyor” sözü) Rusya tayin etmiyor. Türkiye Cumhuriyet­i’nin Cumhurbaşk­anı ve Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin yetkililer­i, kurulları tayin ediyor. Neyi kastediyor onu bilmiyorum. İyi ki Amerika tayin etmiyor.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye