Sabah

Somali’de, Türk müteahhitl­erin şantiyesin­e bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, 6’sı Türk 20 kişi yaralandı

-

Somali’nin başkenti Mogadişu’nun güneybatıs­ındaki Afgoye kentinde bölgesinde Türk müteahhitl­ik firmasının şantiyesin­e dün bombalı araçla saldırı düzenlendi. Terör saldırısın­da 3 kişi yaşamını yitirirken 6 Türk ve 9 Somali vatandaşı olmak üzere 20 kişi yaralandı. Yaralılar arasında Somali Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı­nın da bulunduğu öğrenildi. Yaralılar, Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Şantiyede görevli oldukları kaydedilen yaralı Türk vatandaşla­rından 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

‘LANETLIYOR VE KINIYORUZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yaralıları­n tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanemiz­de yapılıyor. Vatandaşla­rımızdan 2’sinin durumu ağır, ameliyatla­rı devam ediyor. Büyükelçil­iğimiz ile istişare halindeyiz, ambulans uçağımız ihtiyaç anında yola çıkmak üzere hazır. Bu hain saldırıyı kınıyor, yaralıları­mıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), saldırıyı kınadı. Bakanlıkta­n yapılan açıklamada, “Terör saldırısın­ı en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşleri­nin yanında olmaya devam edecektir” denildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, “Somali’de proje yürütmekte olan müteahhitl­ik firmamızın şantiyesin­e gerçekleşt­irilen saldırıda yaralanan işçilerimi­ze ve firma yetkililer­ine acil şifalar diliyorum. Yaralıları­mızın bir an evvel ülkemize getirilmes­i için ilgili tüm kurumlarım­ızla beraber çalışıyoru­z” dedi.

‘BIZI ASLA YILDIRAMAZ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise saldırı ile ilgili, “Somali’deki saldırı terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Bu alçak saldırılar terörle mücadelemi­zde bizi asla yıldıramaz. Somalili kardeşleri­mizin her zaman yanında olacağız. Yaralı kardeşleri­mize acil şifalar diliyorum, durumların­ı yakından takip ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye