Sabah

Holdingde taht oyunları

Emniyete ihbarda bulunan bir kişi, Kervansara­y Holding’in yöneticisi Selim Sayılgan’ın, ablası olan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer’i kendisine öldürtmek istediğini iddia etti. İhbarcı, Sayılgan’ın ablasının imzası ile sahte evrak hazırlattı­ğını da ön

-

Türkiye’nin birçok bölgesinde önemli turizm yatırımlar­ı bulunan Kervansara­y Holding yönetimini­n benzerine ancak filmlerde rastlanabi­lecek taht oyunları yaşandığı ortaya çıktı. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer ile yönetim kurulu üyesi Selim Sayılgan arasında yaşanan kavga, bir ihbarcının ifadesiyle yargıya intikal etti.

‘ÖLDÜRTMEK İSTEDİ’

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği’ne ihbarda bulunan bir kişi, Sayılgan’ın ablasını ve damadı Toygar Yedigöz’ü öldürtmeyi düşündüğün­ü ve bu işi de kendisine yaptırmak istediğini öne sürdü. Olumsuz yanıt verince kendisine bunu yapması için adam bulmasını istediğini iddia eden ihbarcı, Sayılgan’ın kendisinde­n Yedigöz’ün evine uyuşturucu madde yerleştiri­p, polise ihbar etmesini de kaydetti. İhbarcının ifade tutanaklar­ında ayrıca şu iddialar yer aldı:

SAHTE KONTRAT

l Selim Sayılgan, holdingin turizm yatırımlar­ıyla ilgili ablasında bulunan işlem yetkisini aşmak için akıl almaz bir yönteme başvurdu. Sayılgan avukatı aracılığıy­la holdingin sahip olduğu oteller için sahte bir kira kontratı hazırlattı. Bu kontratı Ankara’da bir noter kanalıyla geçmiş tarihli olarak kayıt altına aldırdı. 2018’de yapılan işlemi 2013 yılında yapılmış gibi notere onaylattı. Eski tarihli gibi görünen bu belgeyi işleme koydu. Faaliyet gösteren otellerin bulunduğu tapu müdürlükle­rine giderek oteller hakkında ‘satılamaz ve kiraya verilemez’ şeklinde şerh koydurdu.

l Sayılgan yerine geçmek istediği ablasının boş bir kâğıda atılacak imzasını elde etmek için ilginç bir yönteme başvurdu.

Sayılgan’ın 1 milyon 500 bin TL’ye anlaştığı çete, kendilerin­e kargo elemanı süsü vererek Zeynep Tümer’e özel bir kağıda üç imza attırdı. İmzalı kağıtlar Sayılgan ve Hakan adlı çete üyesinin onayı ile açılabilen bankadaki özel bir kasaya konuldu. Sayılgan teslim aldığı iki imzadan biri ile ‘sahte hisse devir sözleşmesi’ hazırlatıp işleme koydurarak tedbir kararları aldırdı. İkinci imza ile 200 milyon TL değerinde sahte evrak hazırlandı ve işleme konulmak üzere bekletildi. Hakan isimli kişi, paranın bir kısmını vermediği için imzanın birini ise teslim etmedi.

 ??  ?? SABAH’ın iddialarla ilgili görüşünü almak için tele fonla aradığı Selim Sayıl gan, avukatıyla görüşüp geri dönüş yapacağını söyledi ancak aramadı.
SABAH’ın iddialarla ilgili görüşünü almak için tele fonla aradığı Selim Sayıl gan, avukatıyla görüşüp geri dönüş yapacağını söyledi ancak aramadı.
 ??  ??
 ??  ?? ÖZEL İSTİHBARAT
Zeynep Tümer
ÖZEL İSTİHBARAT Zeynep Tümer
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihBArAt@sABAh.Com.tr İBrAhim AYRAL
ozel.istihBArAt@sABAh.Com.tr İBrAhim AYRAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye