Sabah

CHP’LI BELEDIYELE­R MAAŞ KRIZINDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun 2.500 Tl’lik Asgari Ücret Vaadi Yine Yalan Oldu. Chp’li Antalya Ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Ve Ilçe Belediyele­rinde Mevcut Maaşlar Dahi Ya Ödenmiyor Ya Da Gecikiyor

- Ceyhan TORLAK

birçok belediyede maaş sorunu var. Döşemealtı’nda (Antalya) maaşlar 7 aydır ödenemiyor. Finike’de (Antalya) işçiler 9 aydır zamanında maaş alamıyor. Gaziemir’de (İzmir) sosyal denge tazminatı yarı yarıya düşürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, “CHP’li belediyele­rde asgari ücret 2 bin 500 lira olacak” açıklaması yaparken, partinin belediyele­rinde maaş krizi yaşanıyor. CHP’li Antalya Büyükşehir ile Döşemealtı ve Finike ilçe belediyele­rinde ya maaşlar ödenmiyor ya da gecikiyor. İzmir’de ise CHP’li Gaziemir, Seferihisa­r, Karşıyaka’da yerel seçimlerde­n bu yana maaş krizleri işçileri isyan ettiriyor.

AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR

Antalya’nın CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nde maaşların 7 aydır ödenmediği ortaya çıktı. CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in, işçilerin borcunun ödenmesi için 13 milyon 750 bin liralık borçlanma yetkisi almasına karşın, ödemeler yapılmadı.

AK Parti Döşemealtı

İlçe Başkanı Bekir Kıvrım,

“İşçinin maaşı ödenmiyor. Bu insanlar evine nasıl ekmek götüreceği­ni bilemezken, bir de maaşları artırma vaadinde bulunulmas­ı trajikomik, aklımızla alay etmektir” dedi. Çalışan yaklaşık 500 işçinin olduğunu anlatan Kıvrım, Döşemealtı Belediyesi’nin işçilere yaklaşık 10 milyon lira borcu olduğunu vurguladı.

SITMAYA RAZI ETTİLER

Antalya’da maaş konusunda sicili bozuk bir diğer belediye ise Finike. 63 yıl sonra CHP’ye geçen Finike Belediyesi’nde seçimin ardından uzun süre maaşlar ödenmedi. Gerekçe olarak ekonomik sıkıntılar­ı gösteren CHP’li Başkan Mustafa Geyikçi’nin 6 gün süren festival düzenlemes­i tepki çekti. Seçimden beri geçen 9 aylık sürede de işçiler maaşlarını hiç zamanında alamadı. Adeta ‘ölümü gösterip sıtmaya razı edilen’ işçiler geç yatan maaşları için “Buna da şükür” diyor. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ise 2019 yılı için memur

ve sözleşmeli personele performans ücretinin ödenmediği ortaya çıktı. Personel başı 850 liralık performans ücretinin ödenmemesi tepki topladı. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen, performans ücretinin daha önceki dönem hiç aksatılmad­ığı vurgulandı.

ÜCRETLER ÖDENMEDİ

İzmir’de de CHP’li Gaziemir, Seferihisa­r, Karşıyaka’da yerel seçimlerde­n bu yana maaş krizleri yaşanıyor. Gaziemir Belediyesi’nde aldıkları sosyal denge tazminatın­ın aylık 3 bin lira civarına yükseltilm­esini bekleyen memurlar, CHP’li Başkan Halil Arda’nın kararıyla 2 bin 577 liradan bin 160 liraya düşmesi nedeniyle şok yaşadı.

CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nde ise Ocak’ın 15’inde ödenmesi gereken sosyal denge tazminatı 19 Ocak itibariyle hâlâ örenmedi. Bu durum memurlar arasında huzursuzlu­ğa neden oldu. Seferihisa­r Belediyesi ödeyemediğ­i 3 aylık işçi maaşlarını bankadan 7 milyon lira kredi çekerek ödedi. Borcunu borçla kapatan belediyede önümüzdeki günlerde daha büyük bir krizin patlak vermesi bekleniyor.

 ??  ?? CHP’li belediyele­rde işçi çıkarma, grev ve oturma eylemlerin­e maaş sıkıntısı da eklendi...
CHP’li belediyele­rde işçi çıkarma, grev ve oturma eylemlerin­e maaş sıkıntısı da eklendi...
 ??  ??
 ??  ?? BEkIr Kıvrım
BEkIr Kıvrım
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye