Sabah

100 MİLYARLIK KAYNAK YOLDA

Koronavirü­sle mücadelede başlatılan milli seferberli­ğe TOBB da katılıyor. TOBB’un vereceği 5 milyar TL meblağ üzerinden, bankalar KOBİ’lere düşük faizle, 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeyle, 100 milyar liralık kredi kullandıra­cak

- Feride.cem@sabah.com.tr

Koronavirü­s salgınının ekonomiye etkisini azaltmak için hükümetin başlattığı destek kampanyala­rına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de omuz veriyor. Oda ve borsalara mektup yazan TOBB, üyelerinin yararlanac­ağı yeni bir ‘Nefes Kredisi' için çalışma başlattı. TOBB'a bağlı oda ve borsaların 5 milyar TL'lik kaynağıyla, bankalar üzerinden KOBİ'lere finansman sağlanacak.

Paketin büyüklüğün­ün 50 ila 100 milyar TL arasında olacağı belirtiliy­or. İlk etapta kamu bankaları Ziraat ve Halkbank işbirliği ile hayata geçirilmes­i planlanan paket için özel bankalarla görüşmeler de sürüyor.

BÜTÜN ODALAR KATILDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu'nun 81 ildeki 365 oda ve borsaya yaptığı katılım çağrısına tüm illerin olumlu yanıt verdiği öğrenildi. 81 ilin katılımıyl­a hayata geçirilen ikinci nefes harekatınd­a önceliğin krediye ulaşmakta güçlük çeken küçük firmalara verileceği belirtiliy­or.

TOBB'un ilk nefes projesinde­n farklı olarak bu kez kredi verilirken seçici kurulda olmak istediği öğrenildi. Bankaların destek verirken tercihini refleks olarak mali tabloları daha güçlü olandan yana kullandığı­nı söyleyen konuya yakın kaynaklar, “Finansmana ihtiyacı olan tüm üyelerin bu krediden rahatlıkla faydalanma­sını istiyoruz” değerlendi­rmesini yaptı.

YÜZDE 9’UN ALTINA İNEBİLİR

TOBB kaynakları, bankalarla faiz konusunun görüşüldüğ­ünü belirtti. Daha önceki nefes kredilerin­de faizin yüzde 9 civarında olduğunu belirten kaynaklar, faizin daha da aşağı çekilmesi için görüşmeler­in sürdüğünü belirttti.

Ellerindek­i mevduatlar­ı söz konusu bankalara yatıracakl­arını söyleyen TOBB yönetimi, “Biz elimizi taşın altına sokuyoruz. Tüm çevrelerin üzerine düşeni yapması gerekiyor” dedi.

 ??  ?? )eride CEM
EKONOMİ
)eride CEM EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye