Sabah

12 milyon emekliye 4 günde ikramiye

Virüs tedbirleri kapsamında 12 milyon emeklinin bayram ikramiyele­ri öne çekildi. İkramiyele­r 7-11 Nisan’da ödenecek

-

■ Emekli: 1000 TL

■ Ölüm aylığı (yüzde 75): 750 TL

■ Ölüm aylığı (yüzde 50): 500 TL

■ Ölüm aylığı (yüzde 25): 250 TL

■ 2 aylık alana yüksek dosya üzerinden ödenecek. Sürekli iş göremezlik ödeneğinde “iş göremezlik” derecesi oranında.

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbir paketi kapsamında 12 milyon emeklinin bayram ikramiyele­ri öne çekildi. Bayram ikramiyele­ri 7-11 Nisan tarihlerin­de ödenecek. Buna göre SSK’lılar 7-10 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı emeklileri de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi alacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra

Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyesi ödemelerin­i yeni tip koronavirü­s tedbirleri kapsamında öne çektikleri­ni belirterek ödeme takviminin ayrıntılar­ını açıkladı. Buna göre,

SSK’lı olanlara tahsis numarasını­n son rakamına göre; 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan’da, 4b (Bağ-Kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek.

KAMU EVE GÖNDERİYOR

Salgının en fazla yaşlıları etkilediği­ni anımsatan Selçuk, “Kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarım­ızın aylıkların­ı evinde ödüyor. Emekli aylığını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşla­rımızın da istekleri halinde, ikramiyele­ri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim ediliyor. Evden çıkmamalar­ı için hizmeti yaşlılarım­ıza götürüyoru­z. Evde kalın hizmeti kapınıza getirelim” dedi.

Evden çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşla­r ile kronik hastalara destek için kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” evden maaş, aylık ödenmesi konusunda da yardım ediyor. Sokağa çıkma yasağı olan ve kimsesi bulunmayan­lar 112, 155, 156’yı arayıp maaş ve aylık konusunda talepte bulunanlar­a ilişkin talep listesi oluşturulu­yor.

 ??  ??
 ??  ?? Zehra Zümrüt Selçuk
Zehra Zümrüt Selçuk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye