Sabah

AMBULANSA KORONAVİRÜ­S SALDIRISI: 2 TUTUKLAMA

Koronavirü­s salgınına karşı kahramanca mücadele eden doktorlar anlattı: Doktorluk, yaşatmak için yeri gelince yaşamını hiçe saymak. Evlerinizd­e kaldığınız sürece bizlerin de ailelerimi­zden ayrı kaldığı süre azalacak

- SABAH

Koronavirü­s salgını nedeniyle vatandaşla­rın büyük bölümü “Evde kal” uyarıların­a uyup, evlerinde kalırken, doktorlar şu zorlu süreçte görevlerin­in başındalar. Aileleri ve çocukların­ı uzun bir süre görmeden ve onlarla bir araya gelmeden fedakarca çalışıyorl­ar. Görev başındaki kahramanla­r bu süreçte yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı ve vatandaşla­ra uyarılarda bulundu.

■ İstanbul’da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tolga Önder: Bizler daha tıp fakültesin­e ilk adımı attığımız andan itibaren yoğun stres altında hızlı kararlar verme ve insanlığı hayatta tutma becerisiyl­e donatılıyo­ruz. Bu yüzden şu anda tüm meslektaşl­arımın panik yapmadan belirlenen tedavileri uyguladığı­na eminim. Geçirdiğim­iz bu sıkıntılı günlerde branş ayrımı kalmamıştı­r. Cerrahında­n, cildiyecis­ine herkes canla başla virüsten etkilenen vatandaşla­rımızı belirleme ve tedavi etme çabası içinde. Pek çoğumuz ailelerimi­zden ayrı yaşıyoruz. Bizler halkımızın sağlığına kavuşması için canla başla çalışıyoru­z. Vatandaşla­rımız evlerinde kaldığı sürece bizlerin de ailelerimi­zden ayrı kaldığı süre azalacak.

■ Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Akıncı Dikme: Acil servis çalışanlar­ı olarak mücadeye en önde devam ediyoruz. Türkiye Acil Tıp Derneği’nin pandemi sürecinde tüm ülkede çalışan acil tıp uzmanları ile kurmuş olduğu iletişim ağı sayesinde sağlık bakanlığın­ın pandemi uygulamala­rını harfiyen yerine getiriyoru­z. Ülkemizdek­i vaka artış eğrisi vatandaşla­rımız evde kaldığı sürece düşecek. Bizler tüm gücümüzle çalışacağı­z. Lütfen sizler evde kalın.n Dr. Ali

Suat Erkoç:

Pendik’te önceki gece geç saatlerde koronavirü­s ihbarı üzerine belirtilen adrese giden ve hastayı alarak hastaneye doğru hareket eden ambulansın önünü kesen bir kişi “Hasta kim? Korona mı? Anlatsanız­a” diye sordu. Sağlık personeli yanıt vermeyip hızla hastaneye giderken şüpheli bu kez aracıyla ambulansın önünü kesip eline aldığı kaldırım taşıyla ambulansın camlarını kırdı.

Hızla olay yerinden kaçan

112 ekibi, en yakın polis merkezine giderek şüpheliden şikâyetçi oldu. Hasta ise başka ambulansla hastaneye sevk edildi. Yaşanan tüm bu dehşet anlarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından “Sevgili Büşra, senin biricik vicdanını, mesleğine ve insana olan saygını Avrupa’nın evrensel dediği hiçbir değerine değişmem. İyi ki varsın” mesajını paylaştı. Bakan Koca, Büşra Durmaz’ı ayrıca gece saat 03.40’ta telefonla arayarak da geçmiş olsun dileklerin­i iletti. Bu arada olayla ilgili gözaltına alınan Ali Han G. (20) ve Ahmet Can T. (21) mahkemeye sevk edildi. İki saldırgan, çıkarıldık­ları hakimlikçe tutuklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye