Sabah

Umrecileri­n karantina süresi sona erdi

- SABA+ ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyl­a yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) ile mücadeleyi fırsata çevirerek yasa dışı faaliyetle­rde bulunanlar­a yönelik operasyonl­ar sürüyor. Ekiplerce, 9-28 Mart’ta 30 ilde 105 operasyon düzenlendi. Operasyonl­arda 2 milyon 500 bin maske, 142 bin eldiven, 175 bin 608 şişe dezenfekta­n, 2 bin 506 şişe kolonya, 9 bin 840 litre etil, 4 bin 933 litre izopropil ve 340 litre metil alkol ile 15 bin 731 litre kimyasal madde, 1521 tulum ile maske yapımında kullanılan 50 bin 700 metre kumaş ele geçirildi.

Yasa dışı faaliyetle­rde bulundukla­rı gerekçesiy­le gözaltına alınan 160 şüpheli hakkında adli ve idari işlemler yapıldı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun, “kullanılan ve tüketilen her çeşit eşyanın özelliğini bozarak kişilerin sağlığını tehlikeye düşürmek”, “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma” gibi kanunların­ın ilgili maddelerin­e muhalefet” yer aldı.

yEnI tIp koronAvIrü­s tEDBIrlErI kApsAmınDA

TBMM’DE EsnEk çAlışmA sIstEmInE GEçmEyE HAzırlAnıy­or. Bu

HAFtA IçInDE EsnEk çAlışmAyA GEçmEyI plAnlAyAn AK PArtI, TBMM’DE En Az 80 mIllEtvEkI­lInI BulunDurAC­Ak. KovID-19 sAlGını nEDEnIylE GEçEn HAFtA MEClIs’tE pErsonElE IlIşkIn önlEmlEr Alınmış, mInImum pErsonEllE EsnEk çAlışmA DüzEnInE GEçIlmIştI. Bu HAFtA IsE AK PArtI mIllEtvEkI­llErI IçIn EsnEk çAlışmA sIstEmI GEtIrIyor. EsnEk çAlışmA kApsAmınDA vEkIllErE mEsAJ GönDErIlDI. MEClIstE, Bu HAFtA AnkArA, AksArAy, AmAsyA, Bolu, ÇAnkırı, Çorum, DüzCE, EskIşEHIr, KAysErI, KırşEHIr, KonyA, NEvşEHIr, NIğDE vE TokAt vEkIllErI çAlışmAlAr­A kAtılACAk.

 ??  ?? “Öteki iyi olursa, ben de iyi olabilirim çıkarsamas­ını hiç unutmamalı­yız. Yani; karşılık lı olarak birbirimiz­e ihtimam gös terir isek bu süreci başarıyla atlata biliriz. Yani; evde kalmalı, dışarıyla temas etmemeli ve kişisel temizliği mize özen gösterir isek; hepbirlikt­e başarırız.”
Vebnem bXUVali#VabaK FRm tU TZitteU #VebnembXUV­ali 606 6BU \a] ·\e J|ndeU TL 0H
salgınının Türkiye’ye de sıçramasın­ın ardından umreden dönenler Konya, Ankara, Isparta’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarınd­a karantinay­a alınmıştı. Umrecileri­n 14 günlük karantina süreci sona ererken, testleri pozitif çıkanların hastanede tedaviye alındığı, belirti gösterenle­rin ise karantinad­a tutulmaya devam edileceği öğrenildi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yurda yerleştiri­len 3 bin 135 kişiden bazıları da testlerini­n pozitif çıkması üzerine hastaneye götürüldü. Karantina süresi dolan umrecileri­n tahliyeler­i de durduruldu. Konya’da vatandaşla­ra son gün yeni bir test daha yapıldığı, eve dönüşe ise bilim kurulu kararına göre karar verileceği öğrenildi. Halit TURAN
“Öteki iyi olursa, ben de iyi olabilirim çıkarsamas­ını hiç unutmamalı­yız. Yani; karşılık lı olarak birbirimiz­e ihtimam gös terir isek bu süreci başarıyla atlata biliriz. Yani; evde kalmalı, dışarıyla temas etmemeli ve kişisel temizliği mize özen gösterir isek; hepbirlikt­e başarırız.” Vebnem bXUVali#VabaK FRm tU TZitteU #VebnembXUV­ali 606 6BU \a] ·\e J|ndeU TL 0H salgınının Türkiye’ye de sıçramasın­ın ardından umreden dönenler Konya, Ankara, Isparta’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarınd­a karantinay­a alınmıştı. Umrecileri­n 14 günlük karantina süreci sona ererken, testleri pozitif çıkanların hastanede tedaviye alındığı, belirti gösterenle­rin ise karantinad­a tutulmaya devam edileceği öğrenildi. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yurda yerleştiri­len 3 bin 135 kişiden bazıları da testlerini­n pozitif çıkması üzerine hastaneye götürüldü. Karantina süresi dolan umrecileri­n tahliyeler­i de durduruldu. Konya’da vatandaşla­ra son gün yeni bir test daha yapıldığı, eve dönüşe ise bilim kurulu kararına göre karar verileceği öğrenildi. Halit TURAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye