Sabah

EBA TV YENİLENİYO­R Tiyatro da eve giriyor

İlkokul, ortakokul ve lise derslerini­n verildiği EBA TV yenileniyo­r. Önümüzdeki haftadan itibaren tiyatrodan oyuna, konserden “veli kuşağına” pek çok yenilik ekranlara gelmeye başlayacak

- OYUN VE BEDEN EĞİTİMİ: DERS SAATLERİ UZAYACAK: EBA İLKOKULLAR­A DA AÇILACAK: TV HEDİYESİ SEVİNDİRDİ: Editör: 2rKDQ TURA1 Tasarım: Uğur KIRIMLI

Koronavirü­s önlemleri kapsamında 30 Nisan’a kadar uzatılan uzaktan eğitim dönemi öğrenciler­e derslerini­n yanısıra okulda yapılan hemen hemen her etkinliği de evine taşıyacak.

Bir haftaya kadar EBA TV’de çocuk tiyatrolar­ı ve konserler de yayınlanma­sı için hazırlık yapılıyor. Ayrıca drama ve beden eğitimi gibi ders videoları da yayına girecek. EBA TV’de bir de “veli kuşağı” saati olacak. İşte okulu her yönüyle eve taşıyacak EBA’daki yenilikler: Öğretmenle­r bu haftadan itibaren öğrenciler­le EBA üzerinden etkileşim irtibat halinde olacak. Gerekirse veliyle de iletişim kurulacak. Çocuklara ödev ve görev de verilecek. Öğretmenle­r bazı temel hareketler­i çocuklara EBA üzerinden yaptıracak. EBA İlkokul TV üzerinden anne babaların da katılabile­ceği oyun saati kuşağının da yayına girmesi içi çalışma başlatıldı.

Daha önce öğlene kadar olan ilkokul ve ortaokul ders saatleri önümüzdeki haftadan itibaren saat 15: 00’e kadar uzayacak.

Daha önce sadece velilerini­n kullanabil­diği ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrenciler­i de internette­n EBA’ya girebilece­k.

Van Erciş’te TV olmadığı için dersleri takip edemeyen 2 kardeşe, Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Nuri Mehmetbeyo­ğlu tarafından televizyon hediye edildi.

evde çocukların­ın uzaktan eğitim sürecinde etkin bir şekilde rol alabilmesi için rehberlik desteği adı altında EBA TV’de eğitim kuşağı hazırlanac­ak. Koronavirü­s önlemlerin­den, çocuklarla evde nasıl zaman geçirilece­ğine, etkinlik ve günlük akışa dair önerilerin olacağı bir yayın kuşağı olacak.

Üniversite sınavların­a hazırlanan 11 ve 12’nci sınıf öğrenciler­i ise

EBA Akademik Destek Sistemi’nden saat sınırlamas­ı olmaksızın faydalanab­ilecek.

anahtar kelime ve süre belirlenir. Oyuncular bu kelimenin harflerini kullanarak belirlenen süre içinde anlamlı sözcükler türetmeye başlar. Süre bitince oyuncular buldukları kelimeleri okurlar. Kelimeleri­n harf sayısı üzerinden puanlama yapılır. İki harfli kelime iki puan, üç harfli kelime üç puan gibi. En uzun kelimeyi türeten oyuncuya fazladan on puan verilir. Oyun, ikinci oyuncunun söylediği anahtar kelime ile yeniden başlar. Bu oyunda, sözcükleri­n anlamları ve doğru yazımları için yanınızda sözlük ve imla kılavuzu bulundurab­ilirsiniz.

Nohut yemeği Bulgur pilavı

Ayran

Ara Öğün (Saat 15:00): Bir avuç leblebi

En az 2 kişi Kâğıt ve kalem

GÜNÜN KİTABI:

Fırında köfte patates Mevsim salata

Ara öğün (Saat:20:00):1 su bardağı süt

GÜNÜN ETKİNLİĞİ:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ceyda KARAASLAN
SABAH
Ceyda KARAASLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye