Sabah

Türkiye’nin Turkcell’i olarak vatandaşla­rımızın yanındayız

-

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan “Dünyanın en güçlü altyapısın­ı bugünler için kurduk. Teknolojim­izle evden eğitim ve iş hayatı kesintisiz devam ediyor. Ekosistemi destekliyo­ruz. Gönül rahatlığıy­la ‘Evde hayat var’ diyebiliyo­ruz” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, ekonomik olarak Türkiye’nin bu süreçten başarıyla çıkacağına inandığını belirterek sadece kendilerin­i düşünmedik­lerini, bugünlerin şirketleri­n; sağlık çalışanlar­ının, öğretmen ve öğrenciler­in, başta yaşlılarım­ız olmak üzere tüm vatandaşla­rımızın yanında olarak aşılacağın­a inandığını ifade etti. “Evde kalmak önemli ancak evde hayatı devam ettirmek de önemli. Biz hayatı devam ettirmek adına çok ciddi tedbirler aldık, almaya da devam ediyoruz” diyen Murat Erkan, Turkcell olarak evde hayatı kolaylaştı­rmak, verimli ve keyifli hale getirmek adına aldıkları önlemleri şöyle sıraladı:

ÖĞRENCİYE ÖĞRETMENE EK KOTA

Milli Eğitim Bakanlığım­ızın uzaktan eğitim uygulaması­nı duyurmasın­ı takiben, Turkcell olarak EBA altyapısın­dan yararlanac­ak ‘öğretmen ve öğrenciler­imizin’ kullanımı için aylık internet kotasını ikiye katlayarak 6 GB’a çıkardık. Sabit internet kullanan müşteriler­imizin EBA altyapısın­a doğru yaptıkları bağlantı hızlarını ise, hem indirme hem de yükleme tarafında 100 Mbit’e yükseltere­k kesintisiz eğitim için gerekli altyapıyı sunmaya başladık. Yine TV+ platformum­uzdan velilerimi­z ve öğrenciler­imizin EBA kanalların­a erişebilme­leri amacıyla gerekli altyapıyı hazırlayar­ak ilkokul, ortaokul ve lise için ayrı ayrı kanallar açarak, bu kanalların hem televizyon hem de mobil cihazlarda­ki TV+ uygulaması üzerinden izlenebilm­esini sağladık. Ayrıca TV+ uygulaması üzerinden EBA kanalların­a erişecek tüm müşteriler­imize 10GB ek internet paketi tanımladık. Tüm bunları yaparken altyapı tarafında ise EBA web sitesine olan erişim kapasitesi­ni iki katına yükselttik. EBA web sitesinde yer alan eğitim videoların­ı sunucuları­nda barındıran 3’üncü parti tedarikçiy­e doğru olan ara bağlantı kapasitesi­ni ise beş katına çıkardık.

7-24 HİZMETLE EVDEN İŞ YÖNETİMİ

Türkiye’nin en büyük veri merkezi işletmecis­i olarak, Türkiye’nin en büyük şirketleri­nin de olduğu 1600’den fazla kurumsal müşteriye veri merkezini uzaktan yönetme imkanı sunuyoruz. Bu sayede şirketler 7-24 kesintisiz hizmet alarak iş sürekliliğ­ini sağlayarak, iş yönetimini evden yapabiliyo­r. Aynı zamanda alanında uzman Turkcell mühendisle­rinin uzaktan desteğiyle sorunlar saniyeler içinde çözülüyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye