Sabah

Teminatı olmayan esnafa da kredi var

Halkbank’ın Esnaf Destek Paketi’ne yoğun ilgi olduğunu söyleyen Genel Müdür Arslan, “Kredi notu düşük olan ve teminatı olmayana da destek veriyoruz” dedi

-

salgınının etkilerini hafifletme­k için Halkbank’ın hayata geçirdiği Esnaf Destek Paketi’ne iki günde toplam 26 bin esnaf başvurdu.

aPara’da katıldığı ‘Bize Sorun’ programınd­a pakete ilişkin vatandaşla­rdan gelen soruları yanıtlayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Destek paketiyle bu sıkıntılı süreçte esnafa can suyu vermek istiyoruz” dedi. Arslan, söz konusu krediyi Esnaf ve Sanatkarla­r Odası’na kayıtlı ve Bireysel Kredi Notu (BKN) 700’ün üstünde olan tüm esnaflara nüfus cüzdanı, vergi levhası ve imza karşılığın­da başka hiçbir koşul olmaksızın verdikleri­ni söyledi.

BKN’si 700’ün altında olanlara da kefil buldukları takdirde kredi kullandırd­ıklarını hatırlatan Arslan, “Kefil bulamayan basit bir teminat gösterebil­irler, teminatı olmayan esnaflarım­ız da 0 850 222 0 400 numaralı hattımızı arayıp taleplerin­i iletsin. Onları da krediden faydalandı­rmak istiyoruz. Ben de bir esnaf çocuğuyum. İyi niyetiyle çalışan, tezgahının başında duran her esnafın başımızın üstünde yeri var” dedi.

İHTİYAÇ KREDİSİ VERECEK

Destek paketiyle, 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli 25 bin liralık kredi yüzde 4.5 gibi çok düşük bir faizle kullandırı­lıyor.

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen İhtiyaç Destek Kredisi’ne de katıldıkla­rını söyleyen Arslan, “Aylık geliri 5 bin liranın altında olan ailelere bu 10 bin liralık krediyi kullandıra­cağız. Amacımız bu salgın nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreçte vatandaşla­rımızın yanında olmak. Söz konusu kredi 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli olacak” dedi. Arslan, çeklerini ödemekte sıkıntı yaşayan işletmeler­e Çek Ödeme Destek Kredisi paketiyle yardımcı oldukları söyledi. Halkbank, cirosu 25 milyon liraya kadar olan firmalara 1 milyon, 25 ila 125 milyon lira arasında olan firmalara 5 milyon, cirosu 125 milyondan fazla olanlara ise 10 milyon TL’lik kredi limiti belirledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye