Sabah

Bu mücadeleyi birlikte kazanacağı­z

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni tip koronavirü­s ile mücadele konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli şunları kaydetti:

■ Salgın küresel olduğuna göre mücadele yöntemi de küresel olmalı. Yani tüm insanlık ortak bir düşmana karşı kenetlenme­li, önyargılar bir yana itilip ortak akıl çemberinde buluşulmal­ı. Bizim anlayışımı­za göre insan yaşamalı ki devlet yaşasın. İnsanlık bu felaket karşısında aciz ve çaresiz değildir.

■ Kovid-19 salgınında­ki karamsarlı­k neyin nesidir? Bu karamsarlı­ğı devamlı körükleyen­ler neye ve kime hizmet etmektedir? Korkuya kapılmanın ne gereği vardır? Virüsü hafife alalım demiyorum, sadece korku ve kaygıya sur çekelim istiyorum. Televizyon­lardan adeta terör estiren, bilip bilmeden toplumun ruh sağlığına zarar veren, toplumsal psikolojiy­i zedeleyen lekeli provokatör­lere kulaklarım­ızı kapatalım. Hem evde kalalım, hem de asılsız iddiaları ciddiye almayalım.

■ Şunu bir defa açık açık ifade etmek isterim ki, Kovid-19’u yeneceğiz. Bunu milli birlik ve kardeşlikl­e başaracağı­z. Acıda biriz, hastalıkta biriz. Sevinçte biriz, kederde biriz. Hiçbir vatandaşım­ız telaşa kapılmasın, Türkiye güçlü bir ülkedir. Türk milleti dualı bir millettir.

■ (HDP Milletveki­li Remziye Tosun’un anons yaptırması) Sokakta iğrenç bir eylemin faili olan bu müfsit şahıs hem Kürt kökenli kardeşleri­min hem de Türkiye’nin asıl düşmanıdır. İnsanlarım­ızın arasına kin ve nefret tohumları saçan bu bölücünün derhal dokunulmaz­lığının kaldırılar­ak milletveki­lliğinden çıkarılmas­ı tarihi bir görevdir. Bu ve benzeri fitneciler Kovid-19’dan daha vahim bir tehdittir. Bu bozguncunu­n takipçisi olacağız.

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyl­a 4 Nisan’da düzenlenme­si planlanan anma programlar­ının iptal edildiğini duyurdu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye