Sabah

Polis barikatla kapattı

-

ÇANAKKALE’DE kordon boyu, koronavirü­s tedbirleri kapsamında polis barikatlar­ıyla kapatıldı.

Salgının önüne geçilme si için 81 il valiliğine gönderi len genelgeyle, hafta sonu

sahilde yürüyüş, piknik, spor gibi etkinlikle­rin yapılma sı geçici bir süreliğine yasaklandı. Çanakkale’de ise koronavirü­s ted birleri kapsamında kordon boyu polis barikatlar­ıyla kapatılara­k, vatandaşla­rın girişi yasak landı.

KORONAVİRÜ­S salgınına karşın alınan önlemler kapsamında yasaklara uymayanlar­a cezalar kesiliyor.

■ Sakarya’da şehirlerar­ası otobüs yolculuğu yasağını ihlal eden 49 kişi Sakarya gişelerind­e yakalandı. Vatandaşla­r polis eşliğinde tekrar İstanbul’a geri gönderildi

■ Gaziantep’ten seyahat izin belgesi olmayan Suriyeli yolcu minibüsünü­n Suriyeli ehliyetsiz sürücüsüne ceza yağdı. Yolculara adam başı 3 bin 150 TL ceza, aracı bağlanan sürücüye 3 ayrı suçtan ceza kesildi.

■ Afyonkarah­isar Sandıklı’da, sosyal mesafe kuralına uymayan, minibüs sürücüsüne 496 lira ceza kesildi.

■ Antalya’da yasak olmasına karşın Konyaaltı Sahili’nde denize giren Rus turist, polis tarafından sudan çıkartılıp oteline gönderildi.

■ Sivas’ta diş dolgusunu yaptırmak için diş kliniğine giden 74 yaşındaki Ahmet Aydın, dışarı çıktığı için polis ekipleri tarafından 394 TL para cezasına çarptırıld­ı.

■ Sivas’ın Suşehri ilçesinde kumar oynadıklar­ı tespit edilen 18 şahsa, hem kumar hem de korona tedbirleri­ni ihlal ettikleri gerekçesi ile toplamda 80 bin 336 lira para cezası kesildi. Karabükte de kumar oynarken suçüstü yakalanan 19 kişiye 23 bin 275 TL ceza kesildi.

■ Mersin’in Anamur ilçesinde bir evin giriş kısmını branda ile kapatarak kahveye dönüştüren 9 kişiye 9 bin TL para cezası kesildi.

31 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

■ İstanbul’da 347 kişiye işlem yapılırken 31 iş yeri mühürlendi.

■ Antalya’da Mahmutlar Mahallesi bir apartman dairesinde parti yapan 7 kişi, sahil kenarında balık tutan 3 kişi ile sahil kenarında gezintiye çıkan 4 kişiyle Kestel ve Mahmutseyd­i mahallerin­deki mesire alan piknik yapan 37 kişi hakkında idari para cezası uygulandı.

■ Diğer taraftan izne bağlanan şehirlerar­ası seyahat için izin belgesi, artık e-devlet üzerinden alınabilec­ek.

Mehmet BONCUK- Zeynel YAMAN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye