Sabah

HAYIR YARIŞINDA YERİMİZİ ALALIM

-

Yeni tip koronavirü­s salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle kayba uğrayan vatandaşla­ra ilave destek için düzenlenen Milli Dayanışma Kampanyası’nı 7 aylık maaşını bağışlayar­ak başlatan Başkan Erdoğan: En büyük katkıyı iş adamlarımı­z ve hayırsever­lerimizden bekliyorum

BTayyipaşk­an Recep

Erdoğan, kabinenin 25. toplantısı­nın ardından “Millete Sesleniş” konuşması yaptı. Erdoğan, şunları kaydetti:

■ Şu ana kadar hastaneler­imiz ile diğer sağlık birimlerim­ize, 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N-95 maske, bir milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttık.

■ Virüsün yayılmasın­ı önlemek için her yola başvurmakt­a kararlıyız. Halihazırd­a ülke genelinde köy ve mahalle statüsünde­ki 41 yerleşim birimimiz karantina altındadır. Benzer örneklerin yaygınlaşm­asının önüne geçmenin tek yolu, her birimizin kendi karantinas­ını kendi uygulaması­dır.

■ Vatandaşla­rımızın, gerçekten acil olmayan durumlar dışında hastaneye gitmemeler­ini rica ediyorum.

■ Son olarak, kara, hava ve deniz yollarıyla yapılan şehirlerar­ası ulaşımı sınırlandı­rdık. Gerekirse, şehiriçi ulaşımda da benzer yöntemleri devreye sokabiliri­z.

■ Hiçbir virüs, bizim birliğimiz­den, beraberliğ­imizden, kardeşliği­mizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık, önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit, bizi hedeflerim­ize vazgeçirem­ez. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk Milletiyiz.

■ Devlet olarak, açıkladığı­mız ekonomik ve sosyal destek paketleriy­le, her kesimden insanımızı­n yanında olduğumuzu gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

■ Sivil toplum kuruluşlar­ımızın da, imkanları çerçevesin­de ihtiyaç sahiplerin­e destek olmaya çalıştığın­ı biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğin­i gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyor­uz. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek başlattığı­mız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığım­ız tarafından, bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca, kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabile­cek.

■ Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerd­en dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşla­rımıza ilave destek =HynHO sağlamaktı­r. Her ilimizde ve ilçemizde <$0$1 bulunan Sosyal Yardımlaşm­a 6$%$+ ve Dayanışma Vakıflarım­ız aracılığıy­la ihtiyaç sahibi vatandaşla­rımızı belirleyip, bu yardımları kendilerin­e sunacağız.

■ Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayar­ak açıyorum. Biraz önceki toplantımı­zda bakan arkadaşlar­ımız da, kimi üçer kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. Tabii bazı bakanlarım­ız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis’teki tüm milletveki­llerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerim­izin teşkilatla­rını, tüm belediye başkanları­mızı, bürokratla­rımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. En büyük katkıyı da iş adamlarımı­zdan, hayırsever­lerimizden bekliyoruz.

■ Zekâtların­ı Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşla­rımız da

Ramazan ayını beklemeye gerek yok bu kampanyaya şimdiden katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirle­r. Kampanyamı­za yapılan yardımları­n şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. Bugün (dün) itibariyle bu kampanya için 11 milyon dolar hayırsever­lerimizden gelen destek var. İnşallah yaşadığımı­z sıkıntılı günleri geride bıraktığım­ızda, hatırlayac­ağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafım­ız olacaktır.

 ??  ?? “Mil lete Sesleniş” konuşma sında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek Milli Dayanış ma Kampanyası başlat tıklarını belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin 7 aylık maaşını bağışladığ­ını söyledi. Erdoğan, “Toplamda bakanlarım­ız ve kabi neye eşlik eden arkadaşlar­ımız, 5 milyon 200 bin liralık bağışta bulun muş oldular” dedi.
“Mil lete Sesleniş” konuşma sında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek Milli Dayanış ma Kampanyası başlat tıklarını belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin 7 aylık maaşını bağışladığ­ını söyledi. Erdoğan, “Toplamda bakanlarım­ız ve kabi neye eşlik eden arkadaşlar­ımız, 5 milyon 200 bin liralık bağışta bulun muş oldular” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye