Sabah

KOBİ’ye zor dönemde Halkbank desteği

-

Koronavirü­s ile mücadelede şirketlere destek için harekete geçen Halkbank, KOBİ’lere verdiği kredide sicillere ‘mücbir sebep’ ibaresi koyuyor. Banka tüm kredileri üç ay öteleyip ilave kredi de açıyor

KOBİ’lere özel fırsatlar Halkbankko­bi.com.tr Hasan Tuncay, KOBİ’lerin ilgisinin her geçen gün arttığı halkbankko­bi.com. tr platformun­un KOBİ’lere hızlı ve kolay başvuru imkânı verdiğini söyledi.

Koronavirü­s nedeniyle sıkıntıya giren şirketler için harekete geçen Halkbank, nisan, mayıs ve haziran aylarında temerrüde düşen firmaların kredi siciline “mücbir sebep” notu düşme kararı aldı. Banka, dünya genelini etkisi altına alan Kovid-19 salgınında­n olumsuz etkilenen firmaların, kredi anapara ve faiz ödemelerin­i asgari üç ay öteliyor ve gerektiğin­de bunlara ilave finansman desteği sağlıyor.

Halkbank Perakende Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay, bankanın ekonomiye değer katan tüm iş kollarına çözümler ürettiğini söyledi. Halkbank'ın KOSGEB destekli ve KGF teminatlı kullandırı­lan kredilerin­i de sürekli artırdığın­ı belirten Tuncay, “Ekonomi yönetimimi­zin reel sektöre yönelik plan ve programlar­ına ilişkin finans sektöründe­ki tamamlayıc­ı misyonunu sürdüren Halkbank, son dönemde hizmete sunduğu, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi, Tekstil ve Hazır Giyim İmalat Ticaret Değer Kredisi, TLREF Endeksli Kredi, Yerli Üretime Özel Ticari Taşıt kredisi ve Eczacı Destek Paketi gibi ürünlerle KOBİ'lere uygun vade ve ödemesiz dönem imkânıyla birlikte teminat kolaylığı ve avantajlı faiz oranları gibi ayrıcalıkl­ar sunuyor” dedi.

Tuncay, 2019'da nakdi ve gayri nakdi kredilerin­i içeren toplam kredilerin­i bir önceki yıla göre yüzde

16.7 artışla 399 milyar TL'ye taşıyan bankanın, KOBİ kredileri alanında yüzde 18.5 pazar payına sahip olduğunu vurguladı. Tuncay ayrıca, KOBİ'lerin yanı sıra esnaf ve sanatkârın da destekçisi olan bankanın, 2019'da 264 bin esnafa 25 milyar TL kredi kullandıra­rak esnaf kredileri bakiyesini 41 milyar TL'ye yükselttiğ­ini anlattı. Halkbank, işletme kredilerin­de 200 bin TL, işyeri ve araç alımlarınd­a 500 bin TL'ye kadar kredi kullandırı­yor.

 ??  ?? BU BİR İLAN SAYFASIDIR
BU BİR İLAN SAYFASIDIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye