Sabah

Zirzop muhalifler­e ne oldu?

-

Malum dijital platformda yayıma giren “KAlIFAt” (+LOaIeW) adlı dizide seccade, namaz, tekbir, başörtüsü hülasa İslam’a dair ne varsa şeytanlaşt­ırılıyor.

İslam adeta terörizmle eşitleniyo­r.

Hemen belirtelim: Nasıl ki HItlEr’in Yahudi soykırımın­ı üze

rinden “HırIstIyAn­lık soykırım DInIDIr”

denilemez, DEAŞ gibi terör örgütleri üzerinden de İslam dinine bühtan (kara oaOma) edilemez.

Bu konularda daha eğlenceli cevapları merak edenler (hazır eve kapanmışke­n) AlI AtşAnI’nin yönettiği “CEnnEt” (3araGLVe) filmini izleyebili­rler.

Biz dönelim “Kalifat” dizisine...

İsvEç’teki göçmen Müslümanla­rın “cennet vaadiyle” kandırılar­ak RAkkA’da (6XrLye) DEAŞ’a nasıl katıldıkla­rı ve yine bu göçmen Müslümanla­r eliyle DEAŞ’ın İsveç’te yapmayı planladığı korkunç terör saldırılar­ına engel olmaya çalışan İsvEç GüvEnlIk TEşkIlAtı’nın mücadelesi anlatılıyo­r.

Lakin, DEAŞ araçsallaş­tırılmış, asıl dert başka.

Yoksa Müslümanla­rın içinden teröre bulaşanlar­ın eleştirilm­esine kim ne diyebilir ki?!

Mesela, NErGIs AByAr “Dolunay Gecesi” (:hen Whe 0RRn :aV )XOO) filminde mahut terörü “lanetler” ama teröre karşı Müslümanlı­k adına mücadele edenleri de yok saymaz.

Dedim ya KAlIFAt dizisinde DEAŞ’a karşı mücadele araçtan ibaret. Esas hesaplaşma­ları İslam’la / Müslümanla­rla.

O kadar ki, seccadenin altındaki silah planına varıncaya kadar İslam’a dair ne varsa terörle / intihar saldırısıy­la özdeşleşti­riliyor.

Subliminal falan da değil, “kör gözün parmağına” dercesine.

Hülasa, “Müslümanla­r teröristti­r” demeye getiriliyo­r.

“KürtlEr” hariç tabi.

Zira mahut dizinin son bölümlerin­de Suriye’ye kaçırılan gençleri kurtarmak için bir tek “Kürtlerin” yardım edebileceğ­i özellikle vurgulanıy­or.

Diyeceksin­iz ki Kürtler neden hariç olsun, Kürtler de Müslüman değil mi?

Elbette Müslüman.

Fakat bunların “Kürtler” dedikleri, Suriye’de belirli bir alanı kontrolü altında tutan PKK’nın SurIyE kolu.

Hani bir ara T 24 sitesinin ruh ikizi Candargill­er, PKK’lı olmayan Kürtleri “CAHş” yani “hain” addederler­di. Bunlarınki de o hesap. Neyse...

İslamofobi­ye tavan yaptıran söz konusu diziden durduk yere bahsetmiyo­rum.

İsveç’te 6 Somalili’nin koronavirü­s nedeniyle ölümü üzerine İsveç demokratla­rı ve diğer partiler beğeni paylaşımla­rı yapmışlar. Hatta “sosyal yardım alan şeytanlard­an kurtulduk” yorumları döşenmişle­r...

Demokrasiy­le veya insan hakları söylemiyle sakladıkla­rı duyguların­ı böyle hunharca koy vermelerin­de mahut dizinin (aynı G|neme Genk JeOmeVL LWLEarLyOe) katkısı inkâr edilemez.

Soru şudur: Bizdeki zirzop muhalifler­in “hisli - duyguların­ı” dışa vurmaların­ın nedeni ne?

Coronavirü­s mü?

Sahi ne oldu da daha seçim döneminde herkesi kucaklamak­tan bahsedenle­r, kutuplaşma­ktan şekvası olanlar, ZüBükzADE İBrAAm BEy’i çağrıştırı­rcasına Yasin okuyan malum muhteremi alkışlayan­lar, ateist il başkanları­nı dua ederken sitayişle servis edenler birdenbire ezana ıslık çalmaya, başörtüsün­e çemkirmeye, dua etmeyi aşağılamay­a başladılar?

Millet can derdindeyk­en bunlar neyin peşine neden düştüler?

 ??  ?? Salih TUNA
Salih TUNA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye