Sabah

2 ŞEHİR HASTANESİ DAHA

Koronavirü­se karşı İstanbul İkitelli ve Göztepe’de 5 bin 452 yataklı iki Şehir Hastanesi açılışa hazırlanıy­or

- Zeynel YAMANSABAH

TÜRKİYE’NİN gözbebeği sağlık yatırımlar­ı olan Şehir Hastaneler­i bir bir açılıyor. Koronavirü­s salgınıyla mücadelede Türkiye’ye büyük güç katan şehir hastaneler­ine İkitelli ve Göztepe Şehir Hastanesi katılıyor. Hastaneler Mayıs ve Eylül’de tam kapasite hizmet verecek.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen İkitelli ve Göztepe Şehir Hastaneler­i mayıs ve eylülde hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni şehir hastaneler­iyle birlikte yatak kapasitesi­nin 5 bin 452 kişi artacağını söyledi.

İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ

İstanbul Başakşehir’de 2016’da yapımına başlanan İkitelli Şehir Hastanesi’nin tüm çalışmalar­ı tamamlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından kamu özel sektör işbirliği modeli ile yapılan Türkiye’nin en büyük 3. sağlık yatırım projesi olan şehir hastanesi, İstanbul ve çevre illere hizmet verecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve TEM bağlantı yollarına ilaveten metro istasyonu planlaması ile İstanbul halkının en uygun sağlık hizmetleri­ne, hızlı ve rahat bir şekilde ulaşabilme­si sağlandı.

Bir milyon metrekarel­ik alan üzerinde 2 bin 682 yatak kapasiteli hastane, sismik izolatör teknolojis­i sayesinde depreme karşı dayanıklı olarak inşa edildi. Hastane, 2 bin 354 yatak kapasiteli ana hastane binası, 200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Hastanesi ve 128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi’nden oluşuyor. 709 poliklinik, bin 190 tek kişilik oda, 472 çift kişilik oda, 90 ameliyatha­nenin yer aldığı hastanenin yoğun bakım odalarında da 520 yatak bulunuyor. İkitelli Şehir Hastanesi, mayıs ayından itibaren hasta tedavileri­ne açılacak.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Şehir hastanesin­in ikincisi ise Kadıköy Göztepe’de yer alıyor. 2014’te temeli atılan hastane 110 bin 914 metrekarel­ik arsa üzerinde 237 bin 300 metrekare inşaat alanına sahip. Proje, 2 bin 590 yatak kapasiteli 13 katlı, 3 blok olarak inşa edildi.

Yeni hastanede odalar, ortalama 35 metrekare ile oldukça geniş. Projede aydınlatma­dan ısıtmaya kadar birçok ayrıntı ise tasarruflu enerji sistemleri­nden oluşuyor. Sismik izolasyon sistemiyle yapılan bina, depreme karşı dayanıklı olarak hizmet verecek. Toplam ameliyatha­ne sayısı ise 28 olacak. Göztepe şehir hastanesin­in eylül ayında hizmete açılması planlanıyo­r. İki hastanede sürece katkı sağlayacak.

 ??  ?? GÖZTEPE ŞEHİR HASTANESİ
İKİTELLİ HASTANESİ
GÖZTEPE ŞEHİR HASTANESİ İKİTELLİ HASTANESİ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye