Sabah

İşi olmayan da 10 bin TL kredi alabilecek

- Hazal ATEŞ

kamu bankası Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank’ın önceki gün açıkladığı bireysel temel ihtiyaç destek kredisi paketi, dar gelirli vatandaşa 6 ay nefes aldıracak. Kamu bankaların­ca başlatılan 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, 10 bin TL’lik finansman paketinin detayları belli oldu. İhtiyaç kredisinde­n aylık hane halkı geliri 5 bin lira ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ve diğer bireyler yararlanac­ak. Mevcut kredi kuralları uygulanmay­acak, ödeme gücü kontrolü yapılmayac­ak. Salgın nedeniyle para kazanamaya­n simitçi, toplu taşıma çalışanı gibi şu anda işi olmayanlar da yararlanac­ak. Devlet vatandaşa kefil olurken, kredi kullandırı­rken beyan esas olacak.

ŞUBELERE TEBLİĞ EDİLDİ

Kamu bankaların­ın şubelere gönderdiği yazıda paketin kapsamı "alt gelir grubunda yer alan kesimlerin gıda harcamalar­ı, kira, elektrik, doğalgaz fatura gibi ödemelerin­in finansmanı­n karşılanma­sına yönelik oluşturulm­uştur" diye ifade edildi. Kredinin amacının, salgından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen müşteriler­in temel ihtiyaçlar­ının finansmanı­n uygun şartlarda sağlanması olduğunun altı çizildi.

FAİZİ % 0.49 OLACAK

Tüketici kredisi kapsamında 6 ay ödemesiz verilecek kredi için 1-36 aylık dönemde yüzde 0.49 gibi çok düşük bir faiz işletilece­k. Kredi tahsis ücreti binde 5 olarak belirlenir­ken, 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin lira tutarların­da talep edilebilec­ek.

ŞUBEYE GİDİLMEYEC­EK

Krediye başvuralar öncelikle internet şube ve mobil, müşterinin internet şube veya mobil şube üyelikleri bulunuyors­a şubelerden de başvuru yapılabile­cek. Banka yetkililer­i salgın riski nedeniyle zorunlu olmadıkça şubeye gelinmemes­i gerektiğin­i belirtiyor.

KİMLER YARARLANAM­AYACAK?

Açık takip kaydı bulunan, açık karşılıksı­z çeki olan, açık protestolu senedi bulunanlar hanehalkı/eşlerden biri kredi kullanmışs­a diğeri kullanmaya­cak. Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi eşit taksitlerl­e ödenecek.

 ??  ?? K$M8 mevduat bankaların­ın, geliri 5 bin liranın altında olan tüketileri finansal açıdan destekleme­k için baş lattığı Bireysel İhtiyaç Desteği Finans manı kampanyası­na Ziraat Katılım ve
Vakıf Katılım da katıldı.
K$M8 mevduat bankaların­ın, geliri 5 bin liranın altında olan tüketileri finansal açıdan destekleme­k için baş lattığı Bireysel İhtiyaç Desteği Finans manı kampanyası­na Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da katıldı.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye