Sabah

Akbaba’nın 3 Günü!..

-

975 yapımı bu filmi gören, hatırlayan var mı?. Robert Redford ve Fay Dunaway oynuyorlar­dı. Gişe rekorları kırmıştı. O filmde CIA’in bir özel dairesi olduğunu öğrenmişti­k. Dünyanın her ülkesindek­i tüm yayınları okuyan ve o yayınların satır aralarında­n, sözcükleri­nden, o ülkenin iç ve dış politikala­rını çözen bir daireydi o..

Hayali mi, gerçekçi mi, bilmem.. O daire hala varsa ve hala her ülkenin yayınların­ı izliyorsa “Türkiye’de iktidar muhalefett­en çok çekiniyor. Seçimi kazanamaya­cağını düşünüyor” sonucunu çıkarırdı.

Nasıl çıkarmasın?. Ben burada okurken ayni sonucu çıkarıyor ve yazıyorum da..

İktidar hele son zamanlarda harika işler yapıyor. Salgınla mücadelede dünyanın en iyileri arasındayı­z, mesela.. Tamamen Türk uzman, teknisyen ve işçisinin eseri bir “Mucize/ Efsane” Yusufeli Barajı yapıyoruz mesela.. İktidar eğilimli gazeteler olarak, bu müthiş şeyleri müthiş sayfalar ve köşe yazılarıyl­a değerlendi­receğimize durmadan CHP’li belediyele­re kafayı takmış onları yazıyor ve bilmiyorum, “Bilinçaltı algısı”nın farkında mıyız, aslında onların ekmeğine yağ sürüyor, reklamları­nı yapıyoruz. Birbirleri­ni yemek için fırsat kollayan insanları kenetliyor­uz.

Dün sabah gene gazetemi okuyorum.

Sayfa 1.. “CHP’li İzmir Belediyesi’nde ikinci ihale usulsüzlüğ­ü”

Sayfa 1.. “CHP’li Bodrum eski Belediye Başkanı Kocadon’a 1 yıl hapis”

Günaydın Magazin eki Sayfa 1.. “Vatandaş CHP’li Bodrum Belediyesi’ne isyan etti”

Peki siz bu gazetede bir tek eleştiri haberini “AK Partili Belediye” diye okudunuz mu?.

Bodrum’la ayni sel felaketini, hem de maalesef ölümlü yaşayan Esenyurt’ta yaraların hızla sarıldığın­ı üçüncü sayfada, fotoğrafla­rıyla, tam sayfa vermişiz. Çok da iyi etmişiz. Haberi okudum. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’la da konuşup, harika bir İstanbul Haberi yapmış, Mustafa Kaya kardeşim.

Ne var ki, haberde başkanın partisi yok bu defa.. Yaraları saran başkan için “CHP’li Bozkurt” denmiyor. Bölgeyi ziyaret eden Fatma Betül Sayan’ın AK Partili olduğu yazılırken.

Şimdi SABAH’ı satır satır okuyan bir CIA ajanı olun da, yukarıya raporunuzu yazın bakalım, ne dersiniz?.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye