Sabah

Ayın en “Baba” şarkısı Sezen’den..

-

Son zamanlarda iyice tembelleşe­n, köşemizin pop müzik yazarı Can Sayın’a, karantina yaradı galiba.. Dün aniden yazısı çıkıp gelmez mi?. Buyurun..

Bir süre aradan sonra yaz aylarının gelmesiyle

“Ayın şarkıları” tavsiyeler­ime başlıyorum.

Önce haziran Türk top pop tavsiyeler­im..

1. Pop müziğimizi­n kraliçesi Sezen Aksu’nun babası için yaptığı, Babalar Günü yayınladığ­ı

Sezen Aksu şarkıyı yorumlamas­ı için Aşkın Nur Yengi’yi tercih etmiş. İyi de etmiş. Aşkın’ ın yorumların­ı çok özlemiştik. Harika yorumlamış.. Özellikle ‘Baba unutur mu elim, sıcağını elinin’ bölümünde tüyler diken diken oluyor! Sezen Aksu ve Aşkın Nur Yengi ikilisine bütün babalar ve müziksever­ler adına teşekkürle­r.

2. Türkiye’nin özel ve güzel 3 sesinin bir araya geldiği bir başyapıt.. Cem Adrian, Hayko Cepkin ve Halil Sezai üçlüsünden

3. Yine Sezen Aksu’dan, Ozan Bayraşa düzenlemes­i harika. Bu yazın vazgeçilme­zi olur. Ozan Bayraşa’ya bir parantez açmalıyım. 4 yıl önce kaybettiği­miz ünlü müzisyen, besteci, şarkıcı hocası Müfit Bayraşa’nın oğlu. Bence son yılların en başarılı aranjörler­inin başında ve Simge(Sağın)’nin arkasındak­i en önemli isimdir! Şarkının klibi de çok özel. Başta Demet Akbağ olmak üzere Zeynep Bastık, Simge, Edis, Ezhel, Ayşe Özyılmazel, Mabel Matiz gibi birçok ünlü eşlik ediyorlar.

4. İngiltere’de müzik yaşamını sürdüren genç yetenek Emir Taha’dan Şarkıda Emir’in yorumu dünya yıldızı Weeknd ayarında!

5. Deeperise düzenlemes­i ile genç yetenekler­den Burak Akyol’dan Sözler çok iyi.. ‘Bir dalgayım, sen kıyım olmadıkça durulmam ben’

6. Türkiye’mizin adeta kültür elçisi, Mahmut Orhan’ın son bombası Mahmut Orhan’a tavsiyem bu şarkının mutlaka İngilizce versiyonun­u yapmalı. Bence İngilizce sözlerle dünya hiti olur!

Keyifli dinlemeler ve dans etmeler. Temmuz şarkılarıy­la buluşmak üzere hoşça kalın.

cansayintr@yahoo.com

 ??  ?? ‘%aba ..’ ‘Tutacağım Ellerini.’
‘Konduramad­ım..’
e Pail Kincal XlXc#VaEaK coP Wr TeleIon
)aNV
‘+uyu Suyu..’
‘1ida..’
‘1u 9reau.’
606 H8 \a]
’\e J|nder
‘%aba ..’ ‘Tutacağım Ellerini.’ ‘Konduramad­ım..’ e Pail Kincal XlXc#VaEaK coP Wr TeleIon )aNV ‘+uyu Suyu..’ ‘1ida..’ ‘1u 9reau.’ 606 H8 \a] ’\e J|nder
 ??  ?? 'üne kadar saklanan vukuatlar tek tek ser vis edildi. %ugüne kader neredey diniz ey muhabir kar deşlerim” diye bitirmiş Ömer yazısını..
Cevabı sen yazın da vermişsin zaten Ömercim..
+aberlerin )ener Yönetimi tarafından “Yazın” diye servis edil mesini beklemiş muha birler..
TL 0H
IaceEooN coP HincalXlXc VaEaK
'üne kadar saklanan vukuatlar tek tek ser vis edildi. %ugüne kader neredey diniz ey muhabir kar deşlerim” diye bitirmiş Ömer yazısını.. Cevabı sen yazın da vermişsin zaten Ömercim.. +aberlerin )ener Yönetimi tarafından “Yazın” diye servis edil mesini beklemiş muha birler.. TL 0H IaceEooN coP HincalXlXc VaEaK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye