Sabah

Köpeğine böylesine hayran bir kişi kendi toplumuna karşı nasıl insafsız olabilir?

-

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu’na verilen 9 yıl 6 ay hapis cezası doğal olarak tepkilere ve farklı yorumlara sebep oldu. Örneğin Emin Pazarcı Akşam’daki köşesinde Canan Kaftancıoğ­lu’nun paylaşımla­rını suç olarak görmeyenle­re “Siz de mi aynı görüşleri paylaşı yorsunuz” diye soruyor ve söz konusu görüşleri şöyle sıralıyord­u:

Pazarcı soruyor

“Siz de mi Canan Kaftancıoğ­lu gibi devleti ‘seri katil’ olarak görüyorsun­uz? Kaftancıoğ­lu, ‘Tarihte bugün, Ermeni Soykırımı başladı’ diyor. Siz de mi aynı görüştesin­iz? Yoksa siz de bu milleti cani, katil, barbar olarak mı görüyorsun­uz? Yalanlarla dolu Ermeni Soykırımı iftiraları­na siz de mi katılıyors­unuz? Kadının yaptığı paylaşımla­rda, terör örgütleri PKK ve DHKP-C’ye güzellemel­er var. Siz de bu katillere aynı gözle mi bakıyorsun­uz? Kaftancıoğ­lu, minarelerd­en okunan ezana saldırıyor. Dinin temeli olan o ezanları ‘kalkışma’ olarak değerlendi­riyor. Kendisine sahip çıkmanızda­n yola çıkarak şu soruyu sorma hakkımız var herhalde: ‘Ezanlar sizde de mi alerji yapıyor? Sizi de mi rahatsız ediyor? Sizin de mi ezanla problemini­z var?”

BAŞYAZI

Köpek sevgisi

Emin Pazarcı’nın yazısı bu çizgide devam ediyor. Bu noktada Sevgili Pazarcı’ya hatırlatma­m gereken bazı durumlar var.

Birincisi Canan Kaftancıoğ­lu bütün canlılara öfkeli değil. İçinde bulunduğu toplumun gelenekler­ine, tarihine, inançların­a karşı insafsızca yaklaşsa da, sahip olduğu köpeği Rocky’e öylesine hayran ve o kadar sevgi dolu ki, bu duyguların­ı bilenler, belki onun insanlara karşı duyduğu nefreti anlarlar. Instagram’daki sayfasında Rocky’nin çok dakik olduğunu, yemeklerin­i asla sokak köpekleri ile paylaşmadı­ğını, çok iyi mangal yaktığını falan yazıyor. Rocky eğer kendi yatağında yatmadıysa diye endişeleni­yor. “Rocky kimi iki ayaklıdan daha zeki” diyor. Çünkü Rocky sosyal mesafeye dikkat ediyormuş.

 ??  ?? “Küsmüş olabilir”
Diyorum ki dört ayaklı bir can lıya böylesine hayran olan ve sevgi duyan kişi, acaba partisinin iki ayaklıları hakkında neler düşünü yordur?
mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah
“Küsmüş olabilir” Diyorum ki dört ayaklı bir can lıya böylesine hayran olan ve sevgi duyan kişi, acaba partisinin iki ayaklıları hakkında neler düşünü yordur? mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye